Hawskoven klar til indvielse i weekenden

Lørdag den 11. maj fra kl. 12-15 inviterer Hanstholm Rådet i samarbejde med Naturstyrelsen Thy og Thisted Kommune alle interesserede til indvielse af det nye aktivitetsområde, Hawskoven.

Den 27. oktober 2018 blev det første spadestik taget til det der for to år siden blev udarbejdet en plan for at omdanne Minkskov til en Hawskov – et sted som skal være med til at danne ramme om et nyt udflugtsmål og skabe mere turisme i området. Det har været et samarbejde mellem Naturstyrelsen Thy, Thisted Kommune og frivillig-foreningen, Hanstholm Rådet, der har haft ansat en koordinator til selve etableringsopgaven:

– Jeg blev ansat som Landsbykoordinator i Hanstholm, med hovedformål at skulle koordinere etableringen i Hawskoven. Det har været helt vildt sjovt at blive kastet ud i et projekt, hvor jeg flere gange har været på udebane men hvor både kommunen og Naturstyrelsen har kunnet hjælpe med at sende projektet i den rigtige retning, fortæller Maria Vangsgaard.

– Jeg er super stolt af at vi i Hanstholm har fået det her fantastiske møde- og samlingssted – alt i Hawskoven er lavet i byggematerialer valgt med omhu og lavet af nogle utrolig dygtige håndværkere, fortæller hun.

Formålet med Hawskoven er at skabe et rekreativt naturskønt område, som skal være med til at gøre området attraktiv for turister og borgere i Thy.

Projektet er finansieret igennem ”Grøn Ordning” gennem Thisted Kommune, som har indstillet projektet til Energistyrelsen, hvor der er blevet givet tilsagn om 860.000 kr. Dette skyldes at Hawskoven er placeret i nærheden af vindmøllerne i Østerild og på Hanstholm Havn.

Hanstholm Rådet er en frivillig forening, som har til formål at fremme bosætning, erhverv, turisme, foreningsliv og sammenhold i Hanstholm. Derudover også at organisere og igangsætte udviklingsprojekter samt at fundraise eller rådgive til projekter under foreningen. Foreningen blev stiftet i april 2016 i forbindelse med udarbejdelsen af en udviklingsplan for Hanstholm, der i øvrigt var støttet af bla. Thisted Kommune og Landsbygruppen Thy.

Program for dagen

Kl. 12:00      Pladsen åbner

Kl. 12:05      Velkommen og fællessang – Anton synger for

Kl. 12:10      Åbningstale ved Skovrider, Ditte Svendsen, Naturstyrelsen

Kl. 12:25      Tale ved Kommunalbestyrelsesmedlem, Esben Oddershede, Thisted Kommune

Kl. 12:40      Tale ved formand, Lene Larsen, Hanstholm Rådet

Kl. 12:45      Snoren klippes

KL. 13:00     Let vildt-traktement serveres v/Naturstyrelsen. Nyd hertil øl og vand (kan tilkøbes) og dejlig musik v/Anton Skovmose

Kl. 13:15      Vi viser rundt på pladsen – alle er velkommen til at udforske Hawskoven

Kl. 14:00      Efter den officielle indvielse inviterer vi alle der har lyst til en rundboldturnering. Meget attraktiv præmie på højkant

Kl. 14:00      Efter godt til ganen kan du også komme med på guidet tur i området og høre mere om skoven, Hanstholm stien, havneudvidelsen og Showroom for Fiskeriet. Mødested ved fugletårn. Pris 50,- for voksne, børn gratis

Kl. 15:30      Arrangementet slutter – På gensyn i vores nye skovområde

Foto: Hanstholm rådet, facebook

Forfatter

Related posts

Top