Havneudvidelse kan være færdig et år før tid

Arbejdet med at udvide Hanstholm Havn går så godt, at man forventer at blive færdig før tid.

I følge projektplanen skal udvidelsen, der begyndte i 2017, være færdig ved udgangen af næste år, men:

– Som det ser ud nu, så kan havnen stå færdig i slutningen af 2019 eller i starten af 2020. Det afhænger af om det gode vejr fortsætter, siger Niels Clemmensen, der er havnedirektør på Hanstholm Havn, til TV2 Nord.

Årsagen til, at man er så langt foran som man er, skal findes i det gode vejr sidste år og i starten af i år.

Sidst i denne måned skal den nye vestmole have sit molehoved, som er en betonklods på størrelse med en håndboldbane. Molehovedet kommer sejlende hele vejen fra Polen, hvor den er støbt. Det skal så sænkes i vandet på det helt rigtige sted ud for vestmolen i Hanstholm. Denne opgave er afhængig af, at vejret arter sig.

– Dårligt vejr kan stadig ødelægge udsigterne til, at vi bliver tidligt færdig, men bank under bordet – for det håber vi selvfølgelig ikke. Vi er meget stolte af den nye havn, og at vi kan være tidligt færdige. Det vil vi også gerne vise frem til alle, siger Niels Clemmensen.

Hanstholm Havn bliver vist frem den 6. juli mellem klokken 11-14, hvor havnen holder åbent hus. Her kan alle nysgerrige komme og se de store maskiner og de store mængder sten, der er blevet brugt til udvidelsen af havnen. De besøgende får lov at se de områder, som senere, når havnen først er taget i brug, bliver lukket af for offentligheden.

Forfatter

Related posts

Top