Gæld på 630 millioner kroner: Blodrøde tal på Hanstholm Havn

Hanstholm Havn står i en alvorlig økonomisk situation.

En ny økonomisk redegørelse viser en gæld på 630 millioner kroner, en omsætning på cirka 30 millioner kroner og et underskud på 17 millioner kroner i 2021.

I en kommentar til situationen siger havnens nytiltrådte bestyrelsesformand Michael Svane:

– Da jeg tiltrådte som formand for små tre uger siden, igangsatte jeg – med opbakning fra havnens bestyrelse – en økonomisk udredning, der desværre viser, at de økonomiske udfordringer, havnen står midt i, er markante. Noget kan forklares med eftervirkninger af dels Brexit og dels havneudvidelsen, men der er ingen tvivl om, at omfanget er langt større end forventet, udtaler han i en pressemeddelelse.

Michael Svane vurderer, at situationen derfor kræver umiddelbar og målrettet handling i tæt samarbejde med Thisted Kommune, som ejer havnen, og havnens interessenter.

Bestyrelsesformand Michael Svane. Pressefoto

– Det er tydeligt, at Hanstholm Havn har massive problemer, der kræver penge og ikke mindst en langsigtet genopretningsplan. Havnen har stærke fremtidsudsigter på grund af nye potentielle forretningsområder som grøn energi og mere gods over kaj, men det er altafgørende, at det potentiale realiseres, udtaler Michael Svane og tilføjer:

– Det er derfor afgørende for mig, at al fokus nu er på bæredygtige og langtidsholdbare løsninger for havnen.

Borgmester: – Det her kræver handlig
Informationerne i redegørelsen er givet videre til Thisted Kommune. Her ser borgmester Niels Jørgen Pedersen med stor alvor på situationen.

– Hanstholm Havn er en vigtig del af erhvervslivet i Thy, og der er ingen tvivl om, at det her kræver handling og samarbejde. Hanstholm Havn, Thisted Kommune og interessenter i og omkring havnen skal nu stå sammen om at finde løsninger, der sikrer en bæredygtig økonomi for havnen, udtaler Niels Jørgen Pedersen.

Ifølge Michael Svane er det et bredere og mere solidt forretningsgrundlag, der skal sikre Hanstholm Havn i fremtiden.

– Hanstholm Havn skal have flere ben at stå på. Udover fiskeriet skal havnen udvide dets forretning for håndtering af gods og være med helt fremme i grønne energiprojekter som vindenergi og fremtidige energiløsninger som lagring og brug af CO2, udtaler han.

Økonomiudvalget i Thisted Kommune blev orienteret om den økonomiske situation på Hanstholm Havn på et udvalgsmøde tirsdag aften.

Forfatter

Related posts

Top