Havbadet er alle pengene værd: – Alle burde klappe i deres hænder

– Spild af penge. Utroligt nogen har fundet på den sandkasse. – Svineri at bruge så mange penge på det. – Brug pengene fra kommunekassen til noget andet godt.

Det er blot tre eksempler på kritik der rettes mod Thisted Kommune, der hvert år bruger en sum penge på at fjerne sand fra Havbadet i Vorupør. I år er der blevet kørt 15.000 m3 sand væk fra havbadet, så det er klart til sommersæsonen.

Men kritikken preller af på blandt andre Per Nielsen, der er indehaver af Vesterhavscafeen og formand for Vorupør Erhvervsforening.

En del af området DNA
Han mener, at havbadet er en del områdets DNA helt på linje med både surfparadiset Cold Hawaii og Nationalpark Thy, og peger på, at Vorupør er den næststørste by i kommunen, når turistsæsonen sætter ind, og her spiller havbadet en væsentlig rolle.

I år var der mere drevet mere sand end sædvanligt ind i havbadet efter vinterens blæsevejr.
Foto: Thisted Kommune

– Det blæser jo sommetider i Vorupør, og så er det fedt at have havbadet, så turister kan gå derned med deres små børn, siger han til Thisted Kommunes hjemmeside.

– For småbørnsfamilier er havbadet helt genialt, det er enestående, tilføjer Mette Nysted, formand for Vorupør Borgerforening.

250.000 kroner om året
Hun husker, hvordan indvielsen af havbadet i august 2014 skabte trafikprop. Alle skulle til Thy og se Danmarks første og eneste havbad.

– Det er bare fortsat. Havbadet har gjort området til en magnet, og nu har vi for få parkeringspladser. Vi kan se en forskel i tilstrømningen. Hvis man kommer fra Skive og Struer, skal man lige forbi og se Vorupør.

Oprensningen af havbadet koster cirka 200.000 kr. om foråret før sommerbadesæsonen og 50.000 kr. før vinterbadefestivalen.

– Alle burde klappe i deres hænder over, at vi har havbadet, og at kommunen sørger for, at det kan bruges. Det er fedt. Jeg håber, de bliver ved med det, og det tror jeg også, de gør, slutter Per Nielsen.

Fakta om havbadet i Vorupør

  • Anlægget af havbadet er finansieret ligeligt af Realdania, Lokale- og Anlægsfonden, Det Obelske Familiefond og Thisted Kommune.
  • Havbadet har en dybde på op til 1,5 m. Dimensionen er 50 x 75 m.
  • Det kostede 13,5 mio. kr., og det blev indviet i 2014.
    Kilde: Thisted Kommune

Arkivfoto: Vorupør.dk

Forfatter

Related posts

Top