Hanstholm Havn indgår forlig efter anklager om industrispionage

Der er nu indgået forlig mellem Hanstholm Havn og den tidligere salgschef Steen Hintze, i sagen om påstået industrispionage mod havnen og efterfølgende bortvisning af Steen Hintze.

Steen Hintze opsagde sin stilling i Hanstholm i starten af året efter kun en måneds ansættelse. Han havde i stedet takket ja til et job i Hirtshals Havn. Det fik Hanstholm Havn til at beskylde Steen Hintze for industrispionage.

Nu erkender Hanstholm Havn i følge en pressemeddelelse fra Djøf, som har repræsenteret Steen Hintze i sagen, at der ikke var grundlag for beskyldningerne om industrispionage og lovbrud og dermed bortvisningen af Steen Hintze.

Havnen har derfor indvilget i at udbetale en godtgørelse for uberettiget bortvisning og 50.000 kr. i erstatning. Derudover betaler Hanstholm Havn en bod til Djøf på kr. 5.000 for brud på overenskomsten

Sagen om brud på lov om forretningshemmeligheder og industrispionage er blevet efterforsket af Midt- og Vestjyllands Politi. Anklagemyndigheden har afvist at rejse sag mod Steen Hintze i forbindelse med hans jobskifte fra Hanstholm Havn.

Steen Hintze er meget tilfreds med forliget:

– Det er en yderst alvorlig sag at blive hængt ud i landsdækkende medier og politianmeldt for noget, jeg aldrig har gjort. Jeg blev behandlet som en uhæderlig og gemen tyveknægt. Og det er meget, meget bekymrende, at en kommunal virksomhed – underlagt af forvaltningslovens regler – agerer på denne uordentlige måde og overtræder adskillige love, overenskomsten for ansættelsesforholdet og de almindelige arbejdsretlige og forvaltningsmæssige regler, udtaler Steen Hintze i pressemeddelelsen.

– Jeg er glad og tilfreds med, at Hanstholm Havn nu må erkende, at alle anklager var grundløse, hvilket har udmøntet sig i et forlig. Nu kan jeg lægge sagen bag mig og fokusere på mit nuværende job, slutter Steen Hintze.

Forfatter

Related posts

Top