Hæder til to Mors-virksomheder

Evnen til at se, hvad markedet har brug for kombineret med et vist mod og hårdt arbejde ligger bag de to virksomheder, som på Morsø Erhvervsråds generalforsamling igår fik overrakt henholdsvis iværksætterprisen ”Den Gyldne Musling” og initiativprisen ”Den Gyldne Østers”.

I år gik priserne til to virksomheder der begge har haft succes med at omsætte håndværk og praktisk erfaring til specialviden og unikke produkter, der har givet dem en solid niche at arbejde i.

”Den Gyldne Musling” gik til Jens Iversen fra virksomheden Ploveksperten. Han har opbygget en helt unik rådgivningsvirksomhed, der er baseret på hans personlige erfaringer som pløjer i verdensklasse kombineret med den faglige erfaring, han fik gennem 15 år som eksportsælger hos HE-VA. Han er den første i verden, der har skabt en forretning på at justere plove for landmænd, der med en finjusteret plov sparer brændstof og sliddele, får mere jævne marker og mindre ukrudt, så behovet for kemikalier også reduceres.

”Den Gyldne Musling” gik til Jens Iversen, med sin hustru på sin højre side, fra virksomheden Ploveksperten. Foto: Morsø Erhvervsråd

– Jens Iversen har som iværksætter forstået at udnytte både de sociale medier og sit store netværk. 14 års arbejde som formand for Landspløjeudvalget under Danmarks Landboungdom gør, at rigtig mange landmænd nærmest automatisk tænker ”Jens Iversen”, når der snakkes pløjning, sagde Morsø Erhvervsråds konstituerede formand Tage Odgaard, da han overrakte prisen.

I dag har Ploveksperten kunder i Danmark, Norge og Sverige, og Jens Iversen har desuden etableret søstervirksomheden Farm Implement, der er eneforhandler af spanske Ovlac plove i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Fra landsbysmed til specialproduktion
Thorup Smed fik initiativprisen ”Den Gyldne Østers”. Virksomheden er i dag meget anderledes end den, smedemester Anton Mikkelsen grundlagde i 1969. Oprindeligt var fokus på traditionelt smede og VVS-arbejde, men Anton Mikkelsen havde et talent for at konstruere sine egne løsninger, og de blev blandt andet efterspurgt af de vinduesfabriker på Mors, som i 80’erne fik et stadigt større behov for individuelle løsninger og specialmaskiner.

Martin Mikkelsen (t.v.) fra Thorup Smed vandt initiativprisen Den Gyldne Østers. Her ses han sammen med Morsø Erhvervsråd’s konstituerede formand, Tage Odgaard Nielsen. Foto: Morsø Erhvervsråd

Anton Mikkelsens søn, Martin, blev i 1997 uddannet i virksomheden og supplerende efterfølgende med en uddannelse som civilingeniør inden for maskinteknik fra Aalborg Universitet. I 2004 overtog han Thorup Smed og har siden specialiseret virksomheden inden for opbygning af specialmaskiner til industrien.

Virksomheden er i dag kendt som specialister i at finde gode løsninger, der automatiserer og effektiviserer kundens produktion med udgangspunkt i de krav og ønsker, kunden har.

– Martin Mikkelsen har været katalysator for en omstilling fra traditionel håndværksvirksomhed til en moderne organisation, hvor evnen til at se markedets behov, faglig viden og stor fleksibilitet danner grundlag for en erhvervssucces på Mors, lød det i Morsø Erhvervsråds begrundelse hædersprisen.

LÆS OGSÅ:

Ploveksperten på Mors: Jens er verdens første af sin slags

 

Foto: Morsø Erhvervsråd

 

Forfatter

Related posts

Top