Grænserne lukkes: Politiet nedprioriterer alle andre opgaver

Det bliver en stor belastning for politiet, at de danske grænser lukker fra lørdag klokken 12. Og det betyder, at andre opgaver bliver nedprioriteret, når politiet i samarbejde med Forsvaret skal vogte grænserne.

Sådan lyder meldingen fra Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, der organiserer danske politifolk.

– Selvfølgelig kan det løses. Men det betyder, at andre opgaver ikke kan løses.

– Det er klart, at der er andre opgaver, der i høj grad bliver nedprioriteret endnu mere end i forvejen, siger Claus Oxfeldt.

Ifølge Claus Oxfeldt bliver det “stort set alle andre opgaver”, som politiet bliver nødt til at nedprioritere. Men eksempelvis personfarlig kriminalitet vil stadig have høj prioritet hos politiet.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har fredag aften på et pressemøde meddelt, at de danske grænser lukker midlertidigt fra lørdag klokken 12.

Danskere får fortsat lov til at rejse ind i landet, men andre skal have et “anerkendelsesværdigt formål” for at få adgang.

Lukningen betyder, at der bliver indført grænsekontrol. Det gælder til og med efter påske, som er den 13. april. Det sker for at dæmme op for spredningen af coronavirus.

Det er politiet og Forsvaret, der kommer til at stå for at kontrollere grænserne.

Danske statsborgere kan fortsat krydse grænsen, ligesom der også kan komme blandt andet fødevarer og medicin ind i Danmark.

/ritzau/

Foto: Rigspolitiet

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top