Godt festivalnyt: Mette F. tror på nærmest normal sommer

Danskerne kan måske om få måneder igen mødes og tage til koncerter.

Sådan lød det i hvert fald håbefuldt fra Statsminister Mette Frederiksen torsdag formiddag. Trods de seneste problemer med AstraZeneca-vaccinen, så tror statsministeren, at Danmark om få måneder igen vil være åbent.

– Jeg tror på en sommer med nærmest et normaliseret Danmark. Det tør jeg godt sige i dag, hvis danskerne fortsat lader sig teste og vaccinere, siger Mette Frederiksen.

Og det er godt nyt for Morsø Festival, Kulturmødet Mors, Ejerslev Dreaming, Thy Rock og lignende sommerarrangementer.

I sidste uge var formand for Thy Rock Hans Peter Jarl Madsen ellers ikke videre fuld af fortrøstning. Tværtimod.

– Jeg tror, vi hænger i en tynd tråd. Jeg kan ikke se for mig, at vi om tre måneder kan samle 10.000 mennesker på dyrskuepladsen, der fester og synger med på Lukas Graham eller The Script, siger han dengang til Nordjyske.

I morges udtalte statsministeren i Go’Morgen Danmark på TV2, at hun er “meget optimistisk” og at blandt andet sommerens festivalprogram er ”inden for rækkevidde”.

– Jeg tror på som statsminister, at det er inden for rækkevidde, at vi kan sidde igen og lytte til en koncert, og at der kommer festivaler igen, hvor vi står tæt, og at vi får et kulturliv, der lever. Det tror jeg, sagde Mette Frederiksen.

/ritzau/

LÆS OGSÅ:

Lille Mors-festival tror på det og skyder gang i billetsalget

Arkivfoto: Thy Rock

Forfatter

Related posts

Top