Glæde over udsigt til flere læger på Mors, men…

Morsø Kommune er den kommune i landet hvor manglen på praktiserende læger er størst. Her har hver af øens seks læger i gennemsnit 2099 patienter.

Med udspillet til en ny sundhedsreform vil regeringen skabe 100 nye såkaldte uddannelsesstillinger i 2020, der skal rette op på antallet af praktiserende læger. Der skal med andre ord for første gang i flere år uddannes flere praktiserende læger i Danmark.

Borgmester Hans Ejner Bertelsen håber, at nogle af de nye læger vil finde vej til Mors.

– Jeg er helt sikker på, at vi kan tiltrække det personale. Det er nogle spændende opgaver, vi skal løse, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) til TV 2.

Penge fra regionen
Der er dog enkelte punkter i sundhedsudspillet der får panderynkerne frem hos borgmesteren. Bl.a. i forhold til lukningen af regionerne:

– Mit bekymringspunkt er, om pengene følger med de opgaver, vi overtager fra regionerne. Vi er smuttet op over de 100 procent, vi kan yde med den nuværende økonomi, og derfor skal der flere penge med. Vi kan ikke levere mere, og jeg synes, at vi har fået mange opgaver allerede, hvor regionerne har beholdt økonomien, fortæller han til TV MIDTVEST.

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top