Frivilligfest 2020 åbner for årets indstilling til priser

Frivillige ildsjæle på Mors hædres, når Morsø Kommune holder Frivilligfesten 2020 – Sammen er vi bedst i Sparekassen Thy Arena|Mors i Nykøbing den 20. marts.

Det er anden gang, at kommunen holder arrangementet, der er en fejring af øens mange frivillige og foreninger samt en hædring af det forgange års sportsmestre, og muligheden for at indstille kandidater til priserne Årets Frivillig, Årets Forening, Årets Kunstner og Årets Ungleder er netop åbnet på kommunens hjemmeside. Sidste frist for indstilling er 15. februar.

Priserne Årets Frivillig og Årets Forening er en hædring af henholdsvis en enkeltperson og en forening, der har gjort en ekstraordinær indsats inden for frivilligområdet på Mors. Alle borgere på Mors kan indstille kandidater til de to priser. Det er også muligt at genindstille tidligere års kandidater.

Komitéen består af borgmester Hans Ejner Bertelsen, Tore Müller (Børne- og Kulturudvalget), Meiner Nørgaard (Udvalget for Teknik og Miljø), Ellen Phillipsen Dahl (Beskæftigelses- og Erhvervsudvalget) og Henning Sørensen (Det Sociale Udvalg).

Årets Frivillig 2019 og Årets Forening 2019 belønnes med en check på 5000 kr. og en statuette.

Årets Kunstner er en hædring af professionelle kunstnere eller kulturelle institutioner, der har medvirket til at fremme eller synliggøre Morsø Kommune som kunst- og kulturø. Borgere på Mors har mulighed for at indstille kandidater til Årets Kunstner 2019.

Årets Kunstner vil blive valgt blandt de nominerede af Børne- og Kulturudvalget, der er nedsat som priskomité.

Prisen gives med en check på 5000 kr. og en skulptur/statuette.

Morsø Kommune uddeler i samarbejde med DGI Nordjylland prisen Årets Ungleder. Prisen sætter fokus på unglederne som rollemodeller for andre unge, og der skabes opmærksomhed blandt de unge om det positive i at virke som leder eller instruktør i øens mange foreninger.

Indstillinger af Årets Ungleder 2019 kan foretages af bestyrelsen for en forening eller af enkeltpersoner/grupper af personer tilknytte sådanne foreninger. Prisen kan ikke søges af én selv.

Årets Ungleder 2019 vil blive valgt mellem de nominerede af en priskomité, der består af Tore Müller, formand for Børne- og Kulturudvalget, Poul Overgaard, formand for Folkeoplysningsudvalget, og DGI Nordjylland. Med prisen følger en check på 2500 kr.

Udover hædring af frivillige ildsjæle og sportsmestre byder aftenen på masser af underholdning på scenen og i salen. Programmet er klar i løbet af denne måned.

Billetter til Frivilligfesten 2020 sættes til salg efter først til mølle-princippet til 175 kr. pr. billet. Billetsalg åbner på www.mors.dk den 27. januar kl. 10:00.

Forfatter

Related posts

Top