Frie Bymidter: Morsø Kommune lægger billet på millionpulje

I alt 32 kommuner – herunder Morsø Kommune – har tilkendegivet deres interesse for at blive del af forsøgsordningen om frie bymidter.

Ordningen vil give 10 udvalgte byer med mellem 4.000 og 20.000 indbyggere adgang til i alt 130 mio. kroner samt muligheden for at blive sat fri af lovgivning, der står i vejen for at kunne afprøve nye tilgange til at skabe liv i bymidterne.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek glæder sig over interessen:

– Vi kender desværre alt for godt til udfordringerne med bymidten i de små- og mellemstore byer. Men nu må vi gøre alt, hvad vi kan for at finde de nye svar på, hvordan vi skaber levende og attraktive bymidter, siger han i en pressemeddelelse.

Partierne bag den politiske aftale ’Mere liv i bymidter og landdistrikter’ forventer inden udgangen af juni af have udvalgt de byer, som får mulighed for at indgå i forsøgsordningen med frie bymidter.

På baggrund af udvælgelsen skal Folketinget lovbehandle den forsøgslovgivning, der skal give kommunerne mulighed for at gennemføre forsøgene. Selve forsøgene gennemføres fra 2024-2029.

Arkivfoto: Jamal Mekdad/Mors Handel

Forfatter

Related posts

Top