Fornem nominering til byggeri i Thy

Det nye byggeri på Cold Hawaii Inland Spot Synopal er kommet i fint selskab.

Byggeriet – som er tegnet af Spektrum Arkitekter og Norrøn arkitekter – er netop blevet nomineret til den prestigefyldte arkitekturpris The European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award, også kendt som EU Mies Award.

Prisen uddeles hvert andet år, og den er en af de absolut fineste indenfor arkitektur og byggeri i hele Europa.

– Prisen fremhæver generelt arkitekturens betydning i forhold til udviklingen af ​​bæredygtige byer og lokalsamfund og sætter fokus på livskvalitet og kvaliteten i det byggede miljø. Det er et stort skulderklap både at blive anerkendt for vores arkitektoniske og landskabelige tilgang, samt for de sociale og oplevelsesmæssige værdier, som projektet i Synopal Havn udløser, siger Sofie Willems fra Spektrum Arkitekter.

Også i Thisted Kommune vækker nomineringen til den europæiske arkitekturpris glæde:

– Arkitekturen i Cold Hawaii Inland hedder “Streger i landskabet”. Bygningerne mimer læhegnene, der findes overalt i Thy og deler samme funktion – at skabe læ, hvor der oftest er blæst. Dommerkomitéen var, da arkitektkonkurrencen i sin tid skulle afgøres, ikke i tvivl om, at dette koncept, materialevalget og bygningernes evne til at tilpasse sig landskabet var noget helt særligt og meget thy’sk. Jeg er meget stolt over, at Cold Hawaii Inland-arkitekturen bliver bemærket på europæisk plan og i så flot selskab. Stort tillykke til Spektrum Arkitekter sammen med Norrøn for den store anerkendelse, som nomineringen er, og til os alle sammen for de smukke bygninger, der allerede er til stor glæde for både thyboer og vores gæster, siger borgmester Ulla Vestergaard i anledning af nomineringen.

I alt er der nu 532 projekter fra hele Europa, som har opnået en nominering. Af dem er der 17 danske projekter. I januar bliver den store europæiske liste reduceret til 40, inden dommerkomiteen finder den endelige vinder, som bliver annonceret i april.

LÆS OGSÅ:

Kom til folkefest når Cold Hawaii Inland indvier to nye spots

 

Forfatter

Related posts

Top