Formand slår fast: – Dét vil vi med Thy Teater

Venstres Niels Jørgen Pedersen, formand for erhvervs-, arbejdsmarkeds- og kulturudvalget i Thisted Kommune, udtrykte sig ikke klart nok, da han på kommunalbestyrelsens møde tidligere på ugen var med til at pille et omstridt punkt vedrørende Thy Teaters fremtid som egnsteater af dagsordenen.

Sådan lyder kritikken fra SF’s Morten Bo Bertelsen. Til Thisted Dagblad siger han, at Niels Jørgen Pedersen efterlod sig det indtryk, at udvalget var parat til at genoverveje sin egen beslutning om ikke at genforhandle en ny egnsteateraftale. Men det er altså ikke tilfældet.

Dagen efter kommunalbestyrelsesmødet udtalte Niels Jørgen Pedersen følgende til Radio Limfjord:
.

.
Thy Teater – også i fremtiden
Niels Jørgen Pedersen understreger altså, at man ikke ønsker at lukke Thy Teater sådan som det ellers fejlagtigt efter manges opfattelse har været tilfældet.

Formanden ønsker stadig, at der skal produceres teater i Thy – bl.a. med en kommunal støtte på godt 2 millioner kroner, men uden den statslige støtte på 1,1 million kroner som en egnsteater-aftale ellers ville sikre. Den beslutning er truffet på baggrund to kritiske evalueringer fra Statens Kunstfond:
.

.

Læs hele den nuværende egnsteateraftale for Thy Teater HER

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top