Forbedringer i den nære velfærd

Læserbrev af Meiner Nørgaard, KV21-kandidat for Dansk Folkeparti på Mors.

Dansk Folkeparti prioriterer forbedringer i den nære velfærd for morsingboerne meget højt.

I modsætning til de røde partier vil vi finde pengene til det, inden vi bruger dem. Alt andet vil betyde en kollektiv nedsmeltning, med efterfølgende store besparelser i vente. Dansk Folkeparti har altid haft, og har stadig, stor fokus på ældreområdet.

Her er strukturen på plads, senest med opførelsen af Duelund og renoveringen af Vejerslev Plejecenter. Fremover er det indholdet i hverdagen, de varme hænder, den menneskelige omsorg, vi både kan og skal koncentrere os om. På de nære velfærdsområder har Regeringens udligningsreform har vist sig at være noget nær et mareridt for Morsø Kommune.

Vi bliver snydt for 42 mio. kr. i tilskud fra staten til at klare de borgernære opgaver, og det er vel og mærke ministeriets eget tal. Vi skal nok klare det på Mors, vi har dygtige medarbejdere og rigtig mange frivillige der gør en stor indsats.

I den nuværende valgperiode har Dansk Folkeparti medvirket til bevarelse af klippekortet, til gavn for de svageste af vores ældre, til bevarelse af det mobile omsorgsteam og værdighedsmedarbejderne. Og måske vigtigst af alt, vi har undgået besparelser. Dansk Folkeparti er altid klar til at gøre forholdene bedre, når økonomien tillader det.

Vi støtter også op om Ældresagens ønske til regeringen om at der fremover afsættes en ”hygiejne-milliard”, der skal hjælpe med at få rengøringen hos de ældre der bor hjemme op på et acceptabelt niveau.

Lokalt vil vi også i næste valgperiode kæmpe for mere af den nære velfærd til både børn, unge og ældre.

 

Forfatter

Related posts

Top