Flere grundskoleelever søger mod en erhvervsuddannelse

Søgningen til erhvervsuddannelserne er steget for tredje år i træk. På trods af et fald er gymnasieuddannelserne dog fortsat det mest populære valg blandt elever i 9. og 10. klasse. Det oplyser Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Hver femte elev, som forlader grundskolen (20,1 procent), ønsker i 2019 at begynde på en erhvervsuddannelse. Det er en stigning på 0,7 procentpoint siden sidste års søgning og 1,6 procentpoint siden søgningen i 2017.

På kommunalt niveau ligger Morsø, Læsø, Stevns, Vejen og Odsherred alle med en søgefrekvens på over 30 procent til erhvervsuddannelserne.

Kilde: Undervisningsministeriet

I alt har 13.309 elever søgt mod en erhvervsuddannelse. Det er 414 elever eller 3,2 procent flere end sidste år. Hver tredje elev, der søger en erhvervsuddannelse, vælger en eux, hvor man både får svendebrev og samtidig opnår generel studiekompetence, så man har mulighed for at læse videre, som dem der gennemfører en gymnasial ungdomsuddannelse.

Det er fortsat i Nordjylland, at flest unge, andelsmæssigt, søger mod erhvervsuddannelserne. 25,7 procent har en erhvervsuddannelse som førsteprioritet i Region Nordjylland. Hovedstaden halter noget efter. Her søger 14,2 procent mod erhvervsuddannelserne, hvilket er lavest blandt regionerne.

 

Forfatter

Related posts

Top