Flere administrative medarbejdere opfordres til at arbejde hjemme

Et stigende smittetryk i hele landet fik i fredags statsministeren til at indkalde til et pressemøde. På mødet opfordrede hun til, at alle offentlige og private ansatte så vidt muligt arbejder hjemme den kommende tid.

Den opfordring har direktionen ved Thisted Kommune valgt at sætte handling bag.

I weekenden sendte kommunaldirektør Ulrik Andersen derfor en mail ud til samtlige ansatte, hvori han bad om en konkret vurdering af, hvilke opgaver som kunne løses hjemmefra med kort varsel.

Kommunaldirektør i Thisted Ulrik Andersen. Foto: Thisted Kommune

– Der er taget rigtigt godt imod udmeldingen, og det har betydet, at vi allerede mandag har set de første medarbejdere arbejde hjemmefra og dermed ikke møde ind på deres sædvanlige plads. Så stor ros til alle for at tage ansvar og handle hurtigt, forklarer Ulrik Andersen.

Mange medarbejdere har desuden selv meldt tilbage, at de godt kunne arbejde hjemme uden først at skulle ind på rådhuset eller i administrationen for at hente eksempelvis it-udstyr.

Desuden har direktionen anbefalet, at alle sociale arrangementer, fysiske møder og andre ting, der kræver, at man mødes fysisk, bliver aflyst. Medarbejdere skal i stedet så vidt muligt benytte de digitale mødeformer, som mange allerede kender fra den første bølge af corona-epidemien i foråret.

Fysiske møder ved jobcentret eller i Borgerservice følger dog stadig de normale retningslinjer, hvor du skal bestille tid.

I første omgang forventer Ulrik Andersen, at medarbejderne skal arbejde hjemme frem til d. 4. oktober. Herefter vil direktionen tage stilling til situationen på ny.

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top