Fiskerne om skærpede regler: – Ærgerligt og beklageligt!

– Det er dybt beklageligt, og en meget ærgerlig situation.

Sådan lyder det fra Danmarks Fiskeriforening og Danmarks Pelagiske Producentorganisation, efter at Fiskerstyrelsen har meddelt, at reglerne for tobisfiskeriet nu skærpes.

Fiskeristyrelsens rutinemæssige kontrol viser tegn på, at nogle fiskere ikke rapporterer fangsten af tobis korrekt, hvilket er årsagen til at reglerne nu skærpes, så det ikke længere er muligt at fiske i to forvaltningsområder på samme fangstrejse.

– Fiskerne skal selvfølgelig rapportere deres fangster korrekt. Det skal der ikke herske nogen tvivl om. Sådanne fejl bør ikke ske – det er beklageligt og ærgerligt, slår Jesper Juul Larsen, formand for formand for Sydvestjysk Fiskeriforening samt formand for udvalget for industri- og pelagisk fiskeri under Danmarks Fiskeriforening, fast.

Forvaltningsområder for tobis-fiskeri.

– Det går ikke kun udover de pågældende fiskere, men alle tobisfiskere, siger Fridi Magnusen, formand for Danmarks Pelagiske Producentorganisation.

Regler er regler
Derfor retter fiskeriforeningerne nu henvendelse til de fiskere, som de repræsenterer, for at sikre, at en lignende situation ikke opstår igen.

– Vi skærper over for vores medlemmer, at reglerne selvfølgelig skal følges. Er man i tvivl om, hvordan fangsten skal registreres, kan man altid rette henvendelse til os, siger Jesper Juul Larsen.

Danmarks Fiskeriforening har allerede været i dialog med Fiskeristyrelsen om sagen – og håber, at der fortsat vil være et godt samarbejde mellem fiskere og kontrol. Der er nemlig brug for fortsat udvikling af tobisfiskeriet; bl.a. forvaltningsområder for tobis, som blev indført i 2010, fordi man mente, at der var flere delbestande.

DNA-prøver viser nu, at det er den samme bestand overalt, så der er behov for en ny analyse og drøftelse af områderne.

LÆS OGSÅ:

Snyd med tobis-rapportering fører til skærpede regler

 

Forfatter

Related posts

Top