Farverig, skør og vild åbning af Limfjordsteatret Thy

Teaterhuset på Frederiks Torv i Thisted får sin officielle åbning i denne weekend. Både lørdag og søndag vil der være masser af gratis teater både ude og inde.

– Vi håber, at både børn og voksne vil være med til at fejre, at vi nu er klar til at slå dørene op til teaterhuset i Frederiksgade 5. Vi har arbejdet intenst på at gøre bygningen klar og på at lave et flot program for den kommende sæson med masser af tilbud til alle aldre, siger Steen Nedergaard Haugesen, der er kunstnerisk ansvarlig for Limfjordsteatret i Thy.

Lørdag er den officielle åbningsdag, som starter allerede om formiddagen med gadeteater i byen – i og omkring gågaden. Her kan man blandt andet risikere at blive antastet af ”Skøre Strømere”, møde verdens måske mest utraditionelle issælger i forestillingen ”Jekyll on Ice” af og med den verdensberømte klovn Paolo Nani, opleve optog af Vildvæsner fra Sennels Skole, der fortsætter om til teatret med en optræden indenfor på scenen.

Taler og snoreklip
Den helt officielle del med taler og snoreklip foregår ved teaterhuset kl. 14.

Her byder Steen Nedergaard Haugesen velkommen, mens kulturudvalgsformand Niels Jørgen Pedersen og teaterdirektør Gitta Malling holder åbningstaler.

Pernille og Steen Nedergaard Haugesen skal stå i spisen for Limfjordsteatrets aktiviteter i Thy de næste to år. Foto: Thomas Grøndahl

Når snoren er klippet, kan man gå op i teatrets café, hvor lokale jazzmusikere spiller og hvor man kan møde Limfjordsteatrets medarbejdere og få en drink, en snack og lidt snak.

Klokken 16 er der premiere på åbningsforestillingen ”Powered by Nature” i teatersalen, der er lavet af og med ni unge fra UngKunstThy og professionelle aktører fra Limfjordsteatret. Forestillingen tager udgangspunkt i den vilde natur i og uden for mennesket og har nykomponeret musik og tekster af både de unge selv, sangskriver Lasse Popp – samt Nationalparkcentret i Vorupør.

Lørdagen slutter med forestillingen ”Tam Vild” af landets førende gadeteater, Dansk Rakkerpak. Om søndagen kan man igen se åbningsforestillingen ”Powered by Nature”, som spiller både kl. 16 og kl. 19.30.

– Alle forestillinger begge dage er ganske gratis. Men da vi har begrænset med pladser inde i vores teatersal, vil vi bede folk om at ”købe” gratis billetter på hjemmeside til både ”Vildvæsner” og ”Powered by Nature”, siger Steen Nedergaard Haugesen.

 

 

Forfatter

Related posts

Top