Fart på boligmarkedet: Unge familier vender hjem til Mors

Det skal tages med et gran salt, når undersøgelser viser, at Morsø Kommune ligger på tredjepladsen over steder i landet, hvor huspriserne er faldet mest over de seneste 10 år. I hvert fald hvis man ud fra konkludere, at hussalget er gået helt i stå.

For det er ingenlunde korrekt, hvis man spørger øens ejendomsmæglere.

– Vi har rygende travlt. Jeg kan ikke mindes, at jeg har solgt så mange huse som nu. Vi sælger flere huse, end vi får ind. Priserne er stabile, og der er ikke meget afslag både i land og by. Det er lyse tider, og det er fantastisk godt, fortæller Frank Kjelde fra EDC Mæglerne og tilføjer:

– Jeg er ufattelig glad for, at vi hver uge får henvendelser fra unge mennesker, der vil flytte hjem til deres fødeø med familien. Der er virkeligt sket noget de seneste par år.

Frank Kjelde understreger, at der har været hårde tider på boligmarkedet dengang Fjordbank Mors gik ned. Det gjorde noget ved huspriserne, som måske kan have smittet af på omtalte undersøgelse.

– Men hvis undersøgelsen var lavet ud fra de seneste tre år, ville det tegne et meget mere positivt billede af boligmarkedet lokalt, siger han.

Huse med lang liggetid sælges også
Også den selvstændige ejendomsmægler Anja Hensberg oplevede sidste år en stigning på omkring en tredjedel i salget af boliger på Mors.

Anja Hensberg. Pressefoto

– Sidste år var et af de bedste år, jeg længe har haft, og der kunne man se at huse ude på øen, der havde været til salg i en længere periode, også røg med og blev solgt, fortæller hun.

Hun forklarer, at priserne på nogle af disse ejendomme bliver handlet til en lav pris på grund af generationsskifte, eller fordi at ejerne gerne vil have realiseret salget. Hun mener, at det kan have påvirket gennemsnitsprisen på øens ejendomme i negativ retning.

– Fortællingen er dog meget mere positiv, end det kommer til at lyde i medierne, siger hun.

Handler kan give store udsving
Mægler Ole Laustsen fra Nybolig havde også en pæn stigning i bolighandler sidste år:

– Grafen for hushandler svinger en del fra kvartal til kvartal her. Der bliver solgt mange huse for tiden og også billige huse på landet, og det er klart, at det trækker ned i den gennemsnitlige kvadratmeterpris på øen. Få handler kan gøre store udsving for et postnummer som Nykøbing, der strækker sig over et stort areal med mange forskellige typer boliger, lyder det fra Ole Lausten

Mæglerne oplever også, at der bliver solgt en del boliger til folk, som planlægger at bruge ejendommen som fast bolig om nogle år, når pensionen kalder.

Mæglerne peger også på, at statistikken før har givet et skævt billede af huspriserne på øen. Dengang gav det et yderst positivt billede af Mors. Det var efter finanskrisen, hvor øen var den eneste kommune i landet, der oplevede en stigning i huspriserne og endda en flot en af slagsen.

Der var godt nok ikke solgt særligt mange huse, men de par stykker der blev solgt, var med en god beliggenhed og en høj salgspris. Det gav øen en imponerende gennemsnitspris for hushandler i statistikerne – men det gav ikke et helt realistisk bud på den generelle tilstand for huspriserne på øen.

LÆS OGSÅ:

Lyse tider for hushandler på Mors

 

Foto: EDC

Forfatter

Related posts

Top