Lyse tider for hushandler på Mors

Ejendomsmæglere på Mors har de seneste år oplevet en særdeles positiv udvikling. Selv huse på landet med lang liggetid bliver solgt, og de unge flytter tilbage med deres familier.

Men der er et minus i fortællingen. Udbuddet kan nemlig følge med efterspørgslen. Derfor gælder gælder reglerne for udbud og efterspørgsel også. Huspriserne er stabile og nogle steder på øen endda stigende.

Derfor blev øens mæglere også noget overraskede, da de forleden kunne læse i medierne, at Morsø Kommune får en tredjeplads på listen over de kommuner, hvor huspriserne er faldet mest i landet gennem de seneste 10 år. En undersøgelse der bygger på tal fra de første tre kvartaler i 2010 sammenlignet med 2020.

Derfor besluttede kommunen at igangsætte sin egen lille undersøgelse, og ringede derfor til øens ejendomsmæglere for at få deres vurdering af udviklingen. Og herfra tegner der sig et anderledes positivt billede.

– Det går rigtig godt
Meldingen er, at det går godt:

– Jeg er glad for at høre fra øens mæglere, at det går rigtig godt, og at der er en stigende interesse for at bo på Mors. Det er jo mæglerne, der har deres dagligdag ude i den virkelighed og kan fornemme, om det går godt eller skidt. Derfor synes jeg også, det er ærgerligt, at sådan en undersøgelse i medierne måske kan give et noget andet indtryk, og vi må huske at minde hinanden om og glæde os over fremgangen, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen (V).

Den gennemsnitlige kvadratmeterpris på Mors ligger ifølge boligsiden.dk på 6.142 kroner i februar 2021 mod 5.989 kroner for et år siden. Det er en stigning på 2,6%.

Foto: Nybolig

Forfatter

Related posts

Top