EUC Nordvest får fordoblet kvotepladser

Nu kan endnu flere komme ind på ernæringsassistentuddannelsen i Thisted.

Etableringen af nye praktikpladser for ernæringsassistentelever har været så succesfuld, at EUC Nordvest har fået fordoblet antallet af tildelte kvotepladser. Således kan skolen nu åbne dørene for flere af de unge, der ikke er så heldige at have en praktikplads på hånden ved uddannelsesstart.

Da ernæringsassistentuddannelsen tilbage i 2017 blev dimensioneret, så der blev sat begrænsning på, hvor mange elever, der kan påbegynde uddannelsen uden en praktikpladsaftale, var begejstringen til at overse – ikke blot på EUC Nordvest men også hos en række lokale virksomheder. Der er nemlig brug for ernæringsassistenterne ude i virksomhederne, og hvis det ikke er muligt at uddanne det antal ernæringsassistenter, der er behov for på det lokale arbejdsmarked, ja så vil denne jobfunktion i fremtiden kunne slutte sig til den stadigt stigende række af brancher, der vil komme til at opleve mangel på faglært arbejdskraft i de kommende år.

– Det er derfor glædeligt, at vi nu har fået fordoblet antallet af kvotepladser. I stedet for at lukke døren for unge, der drømmer om en spændende og alsidig uddannelse inden for mad og ernæring, blot fordi de endnu ikke har fundet en praktikplads, ja så kan vi nu åbne døren for flere af dem og byde dem velkommen på uddannelsen, lyder det fra Peter Schyum Jensen, der er afdelingsleder for maduddannelserne på EUC Nordvest.

Bedre rekrutteringsmuligheder
En række lokale virksomheder er efterhånden blevet faste aftagere af EUC Nordvests ernæringsassistentelever. Det gælder blandt andet Centralkøkkenet Skovparken i Nykøbing og Regionshospital Nordjylland i Thisted, hvor man glæder sig over den lokale opnormering.

– Først og fremmest betyder det, at der nu er flere, der har mulighed for at blive optaget på ernæringsassistentuddannelsen, og det er bestemt positivt. Samtidig vil det øgede antal kvotepladser give os som virksomhed, bedre muligheder for at tiltrække elever fra et endnu større geografisk område. Dels fordi dimensioneringen generelt tvinger de unge til at være mere mobile i deres søgning, og dels fordi vi med Nordic Food College kommer til at kunne tilbyde et helt unikt uddannelsesmiljø, som man ikke finder tilsvarende andre steder, lyder det fra afsnitsledende økonoma Marian Bloch Larsen fra Aalborg Universitetshospital i Thisted.

Nordic Food College – en styrkefaktor
Og virksomhederne har brug for dygtige ernæringsassistenter.

– Ernæringsassistentuddannelsen er en både spændende og alsidig uddannelse, hvor man får en omfattende viden – ikke blot om ernæring og sund kost generelt, men også om sygdomme, hvor diæten er en vigtig del af behandlingen. Som ernæringsassistent lærer man både at tilberede lækker mad til mange mennesker, men man lærer også at tilberede individuelt tilpassede måltider. Både i forhold til at bygge sunde måltider op med den rette fordeling af proteiner og kulhydrater, men også i forhold til at tilberede måltider, der tager højde for sygdomme og allergener. På den måde kan man som ernæringsassistent virkelig gøre en forskel og skræddersy måltiderne efter kundernes eller patienternes behov, og det er i dén grad en kompetence, der er behov for, lyder det fra Lisbeth Pedersen fra Centralkøkkenet Skovparken.

Det kommende Nordic Food College (NFC), der efter sommerferien kommer til at huse de nye ernæringsassistent-elever

Hun konstaterer videre, at EUC Nordvest med ’Nordic Food College’ får et stærkt kort på hånden i forhold til at kunne udbyde en særlig skarp udgave af ernæringsassistentuddannelsen.

– Med Nordic Food College får EUC Nordvests elever en helt unik mulighed for at følge fødevarerne fra jord til bord og for at være med til at tviste udviklingen i forhold til, hvad der skal dyrkes på jorden, så ernæringsassistenterne får de bedste råvarer til rådighed. Nordic Food College giver eleverne mulighed for at komme helt tæt både på råvarerne og på producenten, og det tror jeg også vil bidrage til at synliggøre for andre faggrupper, hvad ernæringsassistenterne egentlig er for en størrelse, og hvor meget de rent faktisk har at byde ind med, når det handler om at omdanne råvarerne til god smag på tallerknerne, slutter Lisbet Pedersen.

Forfatter

Related posts

Top