Erhvervsvenligheden har bidt sig fast på Mors

Dansk Industri (DI) har offentliggjort listen over de mest erhvervsvenlige kommune i Danmark.

Morsø Kommune bevarer sin placering i den bedste tredjedel, omend man er faldet et par placeringer tilbage i forhold til den forrige liste.

Kommunen rykkede i 2017 fra nummer 63 til 35 og i 2018 videre til 24. I år lander Mors som nummer 30.

– Mors er to år i træk gået frem i Dansk Byggeris og også Dansk Industris undersøgelser. Vi befinder os nu i den attraktive ende af tabellen og har i år formået at bevare vores placering i den bedste ende, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen.

Vigtigt med infrastruktur
Infrastrukturen spiller som sædvanlig en stor rolle, og her er det glædeligt, at erhvervslivet kvitterer for de markante forbedringer i den digitale infrastruktur, hvor Mors i 2019 blev GIGA-bit kommune – takket være den lokale virksomhed Thy-Mors Energis massive investeringer i erhvervslivets rammevilkår.

– Mors er på to år rykket ikke mindre end 39 pladser frem og bevarer i år en placering i toppen, denne gang som nummer 30, fortæller direktør for Morsø Erhvervsråd Per Søndergaard.

Tilbage står erhvervslivets ønske nummer 1 igennem mange år: Den trafikale infrastruktur og udvidelsen af rute 26 og 34 fra Hanstholm til Herning. Det fremgår meget tydeligt af DIs måling i år. Måske det kraftigste enkeltstående signal.

Med etableringen af et tværkommunalt og -regionalt samarbejde om udvidelsen af rute 26 og 34 er der truffet store forberedelser til at blive en del af Danmarks infrastrukturplan 2030, som over de kommende 10 år kommer til at spille en afgørende rolle for erhvervsudviklingen. Ikke kun på Mors, men i hele Nordvestjylland.

Sidste år var ønskerne til forbedring af den digitale infrastruktur lige så stærke som til trafikal infrastruktur. Med Thy-Mors Energis målrettede investering i lokalområdet er fibernettet rullet helt ud på hele Mors allerede i 2019.

LÆS OGSÅ:

Erhvervsklima: Thisted stormer frem i ny undersøgelse:

 

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top