Erhvervsskolen i Nykøbing kan noget de andre ikke kan

Landets erhvervsskoler har det traditionelt svært, når det kommer til at følge med gymnasierne i antallet af elever. Men i Nykøbing skiller EUC Nordvest sig ud.

Her er man nemlig over en længere periode lykkedes med at lokke flere og flere elever til.

– Vi kan mærke en svag stigning, og vi kan i hvert fald sige, at i løbet af de seneste seks år er vi ikke gået ned på noget tidspunkt, fortæller Kenny Thomsen, der er vicedirektør hos EUC Nordvest, til TV Midtvest.

På landsplan er det kun hver femte elev i gennemsnit, der vælger en erhvervsuddannelse, men på Mors er det 33 procent af sidste års elever, der sagde ja tak til en studieplads på erhvervsskolen.

– Jeg tror først og fremmest, at der er en stolthed over håndværket. Det er en del af vores kultur og det gode håndværk, og derfor vil de unge mennesker gerne ind og lade sig udfordre af det, fortæller Kenny Thomsen.

Gymnasierektor frygter for fremtiden
På Morsø Gymnasium kan rektor Kurt Sonne godt mærke, at erhvervsskolerne er populære. Han frygter for konsekvenserne, hvis antallet af elever på erhvervsskolen bliver ved med at stige.

Gymnasiet har tidligere tiltrukket sig lidt over hver tredje på en årgang, men det er ændret nu til 23 procent.

– Jeg synes selvfølgelig, det er godt, at flere får en erhvervsuddannelse, men på den anden side tror jeg også, man kommer til at mangle en hel del andre fag, når der ikke er så mange, der går i gymnasiet – eksempelvis folkeskolelærere og sygeplejerske, siger Kurt Sonne Thomsen til TV Midtvest.

Der er ansøgningsfrist til en uddannelse på erhvervsskolerne d. 1. marts.

Arkivfoto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top