Emma fik flyttet sit første kryds

Ca. 400 elever var mødt op, da EUC Nordvest tirsdag inviterede til vælgermøde med temaet: ’Hvordan gør vi det attraktivt at være ung i Thy’. Her fik eleverne rig lejlighed for at komme i dialog med kandidaterne fra hovedparten af de lokale partier.

Blandt de mange elever fra HHX, HTX, EUD og EUX Business samt EUD og EUX Teknisk, var der ca. 300 førstegangsvælgere, så det var helt bestemt et attraktivt debatforum for de lokale politikere.

De var da også mødt talstærkt op. Således var følgende politikere repræsenteret ved valgmødet: Ulla Vestergaard (A), Niels Jørgen Pedersen (V), Lene Kjeldgaard Jensen (C), Morten Bo Bertelsen (F), Ulla Boltz (K), Ib Poulsen (O), Kristian Bro (Q), Berit Raldin (Ø) og Ane Liebing Grøngaard (Å).

– Jeg oplevede det som et rigtig vellykket vælgermøde. Det var politikere, der var tændte på den gode måde, og som var aktive og villige til at tage fat. Eleverne havde planlagt en masse spørgsmål på forhånd, og ud over hovedtemaet, der handlede om, hvordan vi gør det attraktivt at være ung i Thy, så var der to andre store temaer, der dominerede debatten; nemlig udfordringerne i den offentlige transport i Thy samt klimaet, fortæller vicedirektør Kenny Thomsen fra EUC Nordvest.

Vicedirektøren understreger, at det som uddannelsesinstitution er vigtigt for EUC Nordvest, at skolens elever introduceres til de demokratiske processer, herunder det lokale demokrati, og derfor var det også oplagt at afholde et vælgermøde på skolen.

Emma Jonasen fra 3.g. på Thisted Handelsgymnasium er blandt de elever, der skal stemme for første gang, og hun er godt tilfreds med det udbytte, hun har fået af dagens valgmøde.

– Jeg er ikke tidligere gået så meget op i politik, men nu hvor det spidser til, er jeg begyndt at sætte mig ind i det. Jeg ved stadig ikke helt, hvor jeg ender med at sætte mit kryds. Jeg er helt klart blevet påvirket af, hvad de forskellige sagde, og jeg tror måske også, at jeg ender med at gå i en lidt anden retning, end hvad jeg havde regnet med, fortæller hun.

Forfatter

Related posts

Top