Direktør: – Millionbesparelser koster ikke på kvaliteten

Selvom der endnu ikke er sat et præcist tal på, hvor mange stillinger Nordjyske Medier forventer at nedlægge i forbindelse med en endnu en sparerunde, er der lagt op til at potentielt 40 stillinger nedlægges.

Nordjyske Medier skal spare 40 millioner kroner, og alene på redaktionsdelen skal der spares 26 millioner kroner. Det skriver Journalisten.dk.

Bekymret for fremtiden
Fællestillidsmand Merete Ejsing Horn er bekymret for, at endnu en sparerunde – den tredje på 12 måneder – kommer til at påvirke mediekoncernes evne til at løfte opgave som kritisk lokalpresse i alle udgivelsesområder:

– Vi kunne også høre, da vi lukkede Morsø Folkeblad, at det ifølge mange på Mors gik ud over lokaldemokratiet, siger hun til Journalisten.

Men ifølge administrerende direktør Morten Vinther er der ingen grund til bekymring på dén front:

– Jeg vil gerne understrege, at vi skal have og har en lokal forankring, og vi er et mediehus i Nordjylland. Det er stadig meget vigtigt. Vi er repræsenteret rundt i Nordjylland på lokalkontorer, og det bliver vi ved med at være.

Påvirker ikke kvaliteten
Morten Vinther forventer ikke, at besparelserne får konsekvenser for kvaliteten:

– Jeg mener, vi som ledelse kan stå på mål for det, der er helt nødvendige besparelser. Det er et rammevilkår. Så må vi vurdere de ressourcer, vi har, og jeg mener, vi sikrer en god kvalitet af journalistikken og den dækning, vi har som mediehus i Nordjylland.

– Jeg mener ikke, det koster noget. Jeg mener, vi kigger på vores generelle forretningsomfang og får det bedste ud af situationen. Jeg vil ikke sige, det koster på kvaliteten af det redaktionelle, siger han til Journalisten.

Sparerunden skal være endeligt effektueret i slutningen af januar 2020.

LÆS OGSÅ:

Ny stor sparerunde: Nordjyske Medier skal spare 40 mio. kr.

 

Foto: Nordjyske Medier

Forfatter

Related posts

Top