Ny stor sparerunde: Nordjyske Medier skal spare 40 mio. kr.

Et fald i omsætningen betyder, at Nordjyske Medier for tredje gang inden for et år skal igennem en sparerunde. Og denne gang bliver der skåret dybt. Det skriver Journalisten.dk.

I alt skal Nordjyske Medier spare 40 millioner kroner, og alene rundt om på redaktionerne skal der spares 26 millioner kroner.

– Det er et meget stort hug. Vi vidste godt, der ville komme en stor sparerunde, men det her er større, end vi havde frygtet, siger fællestillidsrepræsentant Merete Ejsing Horn til Journalisten.

– Vi er alle sammen lidt rystede
Så sent som i september lukkede Nordjyske Medier Morsø Folkeblad som selvstændig avis. I stedet blev indholdet fra Mors samlet under en fælles Thy/Mors-sektion i Thisted Dagblad.

– Vi er alle sammen lidt rystede. Vi ved endnu ikke, hvordan det hele præcis falder på plads. Vi ser på, om vi kan finde andre veje til at spare end ved at fyre. Nu starter vi med frivillige fratrædelser og ser, hvor langt vi kommer der, siger Merete Ejsing Horn.

40 medarbejdere skal væk
Hvor mange stillinger mediekoncernen forventer at nedlægge er endnu ikke klart, men omregner man de 26 millioner kroner, der skal spares rundt om på redaktionerne, til ansatte, svarer til det omkring 40 stillinger.

Sparerunden skal være endeligt effektueret i slutningen af januar 2020.

LÆS OGSÅ:

Efter 142 år: Morsø Folkeblad lukker som selvstændig avis

Foto: Nordjyske Medier

 

Forfatter

Related posts

Top