Digitalt håndværk: KPK har fortsat fokus på samarbejde med tekniske skoler

For at styrke den kommende generation af faglærte håndværkere samarbejder vinduesproducenten KPK Døre og Vinduer på Mors i stigende grad med landets erhvervsskoler.

Som en del af samarbejdet tager KPK  ud på skolerne for at undervise eleverne med fokus på blandt andet digitale værktøjer. På nuværende tidspunkt er indgået samarbejder med ti skoler over hele landet – og der arbejdes til stadighed på at øge antallet.

Samarbejderne har til formål at bygge bro mellem skole og erhvervsliv, så eleverne er bedst muligt rustede til den virkelighed, de til daglig møder ude hos mester.

– Vi ønsker at støtte op om det gode håndværk og har blandt andet interesse i at hjælpe de lærlinge, som arbejder med døre og vinduer ude hos vores samarbejdspartnere. På den måde sætter vi også positivt fokus på dør- og vinduesfaget, hvilket forhåbentlig kan inspirere eleverne til flere kreative løsninger. Vi er derfor meget glade for, at så mange erhvervsskoler ser en værdi i samarbejdet, og vi arbejder på at udbrede det til endnu flere i løbet af næste år, lyder det fra salgschef i KPK, Peter Bechmann.

Digitale værktøjer er afgørende
Fremtidens håndværker skal ikke bare kunne bruge manuelle og elektriske værktøjer som sav og boremaskine; han eller hun skal også være i stand til at anvende digitale værktøjer.

Salgschef hos KPK Døre og Vinduer Peter Bechmann.

Et af de centrale elementer i KPK’s undervisning er derfor også at vise eleverne, hvordan digitale apps kan hjælpe dem med at optimere arbejdet.

– Vi håber selvfølgelig, at eleverne igennem vores undervisning får styrket deres digitale evner og får en forståelse for, hvordan digitale værktøjer kan være en stor fordel i hverdagen og frigive en masse tid til at fordybe sig i det klassiske håndværk, som jo er det man som tømrerlærling uddanner sig til, siger Peter Bechmann.

KPK tager primært ud for at undervise elever på tredje og fjerde år af deres uddannelse og kommer ud på besøg igen, hver gang der kommer en ny årgang.

Forfatter

Related posts

Top