DFI Geisler sætter fokus på medarbejderudvikling

DFI-Geisler i Nykøbing har – i samarbejde med Kursuscentret.nu, EUC Nordvest – netop afholdt en vellykket kursuscafe for sine medarbejdere. Gennem godt og vel tre timer havde virksomhedens medarbejdere mulighed for at få kompetent og individuel rådgivning om mulighederne for kurser og efteruddannelse.

Idéen om en kursuscafeen opstod, da DFI-Geisler holdt møde med virksomhedskonsulent Michael Bjørn fra Kursuscentret.nu. På mødet gav DFI-Geisler udtryk for, at man fra virksomhedens side gerne vil tilgodese medarbejdernes faglige og personlige udvikling, men at erfaringen var, at mange medarbejdere har svært ved at ”komme ud over kanten” og agere på deres eventuelle ønsker om efteruddannelse.

Løsningen på den udfordring blev afholdelsen af en kursuscafé, hvor DFI-Geisler, som initiativtager, fik signaleret, at efteruddannelse og kompetenceudvikling faktisk er et område, som virksomheden prioriterer højt:

– Vi er en arbejdsplads, der udvikler sig konstant, og dér er det vigtigt, at medarbejderne følger med. Vi er overbevist om, at vi, ved at prioritere medarbejdernes faglige og personlige udvikling højt, også kan bidrage til at skabe større arbejdsglæde hos den enkelte, og det er jo en gevinst både for os som virksomhed og for medarbejderne, forklarer produktionschef Jesper Sørensen fra DFI-Geisler.

Foto: DFI-Geisler

Og medarbejderne tog i dén grad godt imod initiativet. Ca. 80 ansatte mødte op til caféen, og de efterfølgende tilbagemeldinger har udelukkende været positive, hvorfor Jesper Sørensen heller ikke tøver med at kalde arrangementet for en bragende succes.

Lille investering med stort udbytte
Også Michael Bjørn er tilfreds med opbakningen til arrangementet.

– For os var det en fantastisk mulighed for at komme ud og få synliggjort de mange muligheder for efteruddannelse for en bred skare. Vi kom godt omkring både AMU-kurser, akademiuddannelser tilskudsmuligheder og kompetencefonde med mere, og medarbejderne udviste interesse for en bred pallette af vores tilbud. Det var alt lige fra akademi-lederkurser til IT-kurser, lastbilkørekort og truckcertificeringer, vi fik forespørgsler på, så vi var vidt omkring, fortæller Michael Bjørn.

Og indsatsen har allerede givet pote. Medarbejderne er begyndt at komme tilbage med kursusønsker, og DFI-Geisler er således allerede i fuld gang med at planlægge de første aktiviteter og skrive ansøgninger til kompetencefonden.

– Vi har fået et rigtig godt udbytte af arrangementet. Det har kun krævet en smule af min og medarbejdernes arbejdstid, og det synes jeg faktisk er en beskeden investering, når man ser på, hvor meget vi får ud af det i den anden ende. Det er bestemt en fremgangsmåde, jeg kun kan anbefale andre at prøve, fastslår Jesper Sørensen fra DFI-Geisler.

En anbefaling, som Michael Bjørn er rørende enig i.

– Det er en super god og effektiv måde at få medarbejderne i tale omkring mulighederne for kompetenceudvikling, og vi kommer hellere end gerne ud og holder et lignende arrangement i andre virksomheder. Så sidder man og overvejer, om en kursuscafé kunne være måden at kickstarte en udviklingsproces for såvel virksomhed som medarbejdere på, så er man meget velkommen til at kontakte os – så rykker vi gerne ud, slutter Michael Bjørn fra Kursuscentret.nu på EUC Nordvest.

Foto: DFI Geisler

Forfatter

Related posts

Top