DFI-Geisler med store planer: Vil plante ny skov på Mors

Skandinaviens største bordpladevirksomhed DFI-Geisler på Mors går med store planer: Virksomheden vil plante en helt ny skov på Mors for på den måde at gøre produktionen endnu mere bæredygtig og samtidig reducere klimaaftrykket.

Derfor ledes der lige nu med lys og lygte efter en lokal landmand eller lodsejer, som vil stille jord til rådighed for den nye firmaskov.

– Vi producerer jo mange bordplader i massivtræ hvert eneste år, derfor fik vi ideen til, at vi skal have vores egen skov her på Mors, begynder Lars Langkjær, adm.dir. DFI-Geisler. Han fortsætter:

– Vi tager fra naturen, og giver tilbage til naturen igen. På den måde kan vi bidrage positivt til CO2-regnskabet, og blive endnu mere bæredygtig end i dag. Det nye initiativ ligger i tråd med de mange andre miljøtiltag, som vi de seneste år har taget her hos DFI-Geisler.

DFI-Geisler er allerede i dialog med det danske skovprojekt, Growing Tree Network Foundation, som er kendt for at plante folkeskove rundt om landet, og Mors-virksomheden forventer, at lave skoven i samarbejde med Growing Tree Network. Her er stifterne begejstrede over, DFI-Geislers innovative tiltag med at plante en firmaskov på privat jord:

– Vores kære Moder Jord har brug for rigtigt mange nye skove, og det faktum, at der nu også i fremtiden kan tilplantes på private jorde hjulpet af midler fra private, fonde og virksomheder er en kæmpe ”svar-nøgle” med eksponentiel hjælpefaktor. Skal kommuner, staten, virksomheder og private nå et reduktionsmål på 70% CO2, så vil skovrejsning på private jorde også med firma- og folkeskove blive ekstremt vigtigt, fortæller de to stiftere af Growing Trees Foundation, Kim Nielsen og Lars Heiselberg Vang Jensen.

20.000 træer i første omgang
Næste skridt i projektet er som nævnt at finde en privat lodsejer, som vil lægge jorde til den nye skov, og den proces er nu sat i gang.

– Vi håber, at der sidder en landmand eller jordbesidder, som kan se meningen med dette projekt, og som har lyst til at være med til at skabe den nye firmaskov her på Mors. Vi starter med at plante ca. 20.000 træer. Det kræver god plads, så vi er på udkig efter ca. 5 ha, som er egnet til at plante skov på, forklarer Lars Langkjær.

Lodsejeren, der stiller sin jord til rådighed vil i forbindelse med samarbejdet få brugsret til skoven, og eje træerne, med en tinglysning om at skoven skal forblive i fremtiden med offentlig adgang. Kort sagt får lodsejeren en skov foræret.

Tidsperspektivet er selvfølgelig langt, men trods det, så håber Lars Langkjær at tilplantningen kan starte op her i efteråret 2020.

Vil man høre mere om projektet, og har man forslag til, hvor skoven kan ligge, så kan man kontakte DFI-Geisler.

PR-foto

Forfatter

Related posts

Top