DF vil give forældre 19.000 kroner for at passe egne børn

Dansk Folkeparti foreslår at give forældre op til 18.866 kroner om måneden for at passe deres børn i hjemmet. Det skriver Berlingske.

Forslaget går konkret på et økonomisk tilskud til at passe børn derhjemme i barnets første fire år. Beløbet svarer til den højeste dagpengesats.

– Vi vil gerne styrke de enkelte familier. Vi vil i højere grad understrege, at familien har et ansvar for at opdrage deres børn, og samtidig vil vi give familier mulighed for at gøre det, de mener, er bedst for deres børn, siger Martin Henriksen, tidligere folketingsmedlem for DF.

Martin Henriksen udtaler sig om forslaget, selv om han ikke længere sidder i Folketinget.

Ghetto-børn skal i daginstitution
De seneste måneder har han stået i spidsen for en arbejdsgruppe i Dansk Folkeparti, der skal udvikle ny politik for partiet.

Der vil være en række betingelser for at kunne få tilskuddet. Begge forældre skal have været i job eller uddannelse i tre af de seneste fire år, inden de får tilskuddet.

Samtidig skal man have opholdt sig i Danmark de sidste 20 år. Desuden vil familier i boligområder med status som ghetto stadig skulle sende deres børn i institutioner.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top