Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti indgår valgforbund

Partierne rundt omkring i det nordvestjyske begynder alle at røre på sig forud for kommunal- og regionsrådsvalget i midten af november.

I en pressemeddelelse oplyses det nu, at Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti i Thisted Kommune indgår et teknisk valgforbund. Et valgforbund betragtes ved beregningen af mandatfordelingen som én liste.

– Det kan i nogle tilfælde betyde, at deltagerne i forbundet tilsammen får et mandat mere, end hvis de ikke indgik i et forbund, skriver Indenrigsministeriet på dets hjemmeside.

De to partier indgår samarbejdet i kampen om at få den nuværende borgmester Ulla Vestergaard (S) vippet af pinden, som i stedet skal erstattes af en borgerlig borgmester.

Vil ikke samarbejde med Venstre
Og selvom både Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti er åbne for et bredt borgerligt samarbejde i et udvidet valgforbund, så bliver Venstre ikke inviteret med til festen.

Begrundelsen for dette er, at man ønsker at skabe en modvægt til Socialdemokratiet og Venstres “spinkle flertalsstyre, hvor det har været svært for det store mindretal i kommunalbestyrelsen at komme med i beslutningerne”.

Netop dét argument blev også nævnt, da Casper Søe-Larsen fra Liberal Alliance for nyligt meddelte, at han ikke genopstiller ved det kommende valg:

– Socialdemokraterne og Venstre har brugt deres snævre flertal og det har gjort det svært for andre partier at føre politik. I stedet for de bedste løsninger, ender man op med kompromis på kompromis, ofte baseret på et smalt flertal. Det hæver ikke nødvendigvis kvaliteten af det politiske arbejde og ikke mindst de løsninger, man som politikere, skal levere til borgerne, fortalte Casper Søe-Larsen i sidste uge.

Dansk Folkepartis spidskandidat er Ib Poulsen, mens Brian Nielsen er spidskandidat for Nye Borgerlige.

LÆS OGSÅ:

Casper Søe-Larsen (LA) stopper i politik

 

Forfatter

Related posts

Top