Det skal være nemmere at være lokal producent

Det skal være nemmere for kunderne at finde varer fra deres eget lokalområde i deres SuperBrugs, Dagli’Brugs, Kvickly eller Irma.

Derfor går Coop nu i samarbejde med den nye online markedsplads Råhandel. Det betyder, at lokale producenter fremover kan køre varerne ud til et lokalt opsamlingssted, hvorfra de så bliver distribueret ud til butikkerne.

Dette gør, at Coop får lokale varer ud i butikken og, at producenterne får frigivet tid til at komme ud i butikkerne og snakke med kunderne, fortælle deres historie og lade kunderne smage på deres varer.

– Der er en stadig voksende interesse for særlige varer fra kundernes nærområde. Men hidtil har det været besværligt for både producenter og butikker, og det har begrænset udbuddet. Med samarbejdet med Råhandel forventer vi et gennembrud, der vil åbne mange nye muligheder og dramatisk udvide udvalget af lokale varer i vores butikker, siger Hanna Schaldemose, ansvarlig for lokale varer i Coop.

Hos Råhandel er man ikke tvivl om vigtigheden af en fødevareindustri, hvor lokale støtter hinanden, og hvor relationer og gennemsigtighed er nøgleord.

– Det handler første og fremmest om, at når man handler lokale varer, så støtter man lokalsamfundet. Man ved, hvor gården ligger, man kender dem med hænderne i jorden, siger Solveig Felbo, grundlægger af Råhandel.

Der er premiere på det nye koncept i Roskildeområdet, hvor de første 7 butikker allerede er med. Flere er på vej, og i løbet af den kommende måned forventes, at yderligere 15 butikker i København kommer med. Herefter er hensigten, at det skal brede sig til andre områder i landet.

Foto: Coop

Forfatter
Tags

Related posts

Top