2 ud af 3 genbruger engangsmundbindet

Det er muligt, at betegnelsen engangsmundbind indikerer, at man bruger det én gang, men det ser to ud af tre danskere stort på og bruger gerne engangsmundbindet flere gange. Det viser en ny undersøgelse gennemført af Coop Analyse blandt mere end 1000 danskere.

– Mundbindet er jo et adgangspas til butikkerne. Hvis du ikke har det på, så er det svært at komme ind. Nogle tænker på det som beskyttelse og bruger det som foreskrevet. Men at dømme ud fra undersøgelsen er der en hel del, der tænker, at de jo kun har brugt det på et par hurtige indkøbsture, og så ryger det på igen, lyder det fra kommunikations- og analysechef i Coop Lars Aarup.

Mænd genbruger oftere mundbindet end kvinder, viser undersøgelsen.

Undersøgelsen peger også på, at kunderne generelt er trygge i butikkerne under corona. Der er dog lidt forskel på, hvor gode vi er til at overholde kravene om f.eks. afstand og afspritning. Næsten syv ud af ti (68 procent) svarer i undersøgelsen, at butikspersonalet og butikken i høj eller endda meget høj grad overholder restriktionerne.

Det samme svarer kun 37 procent om de øvrige kunder i butikken.

Andre tal fra undersøgelsen viser, at 68 procent tog på indkøb alene, sidst der skulle handles. Syv ud af ti danskere har fast en håndsprit i tasken, lommen og/eller bilen.

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top