Det Ensomme Hjerte i Morsø Teater

Lørdag den 14. november kl. 19.30 besøger Teatret Møllen Morsø Teaterkreds Morsø Teater.

Teatret opfører forestillingen “Det ensomme hjerte” baseret på Tom Buk-Swientys bog af samme navn.

Da Katharina og Thomas i år 2000 rydder op i deres forældres dødsbo, gør de en overraskende opdagelse. Deres far, den dansk-tyske Hans Horn, havde gennem både ord og akvareller efterladt dem en gribende livshistorie. En fortælling om en verden i gradvis, men markant forandring, om nazificering, om krig og om den uundgåelige indkaldelse til Wehrmacht.

Hans Horn, der voksede op i både Sønderjylland og Tyskland, var en intelligent mand med en kunstnerisk sjæl, og han var en begavet cellist. Horn var hverken den altopofrende helt eller den kyniske soldat, men et helt almindeligt menneske fanget i en ufattelig verden af kaos og død.

Hans Horn begav sig uforvarende og ufrivilligt ud på en hårdfør og dramatisk rejse, da han i en ung alder blev hvervet til den tyske Wehrmacht under 2. verdenskrig. I løbet af krigen blev han vidne til mange mærkværdige, grusomme og skønne hændelser, imens han på sin odyssé igennem Europa kæmpede for sit liv og sin overlevelse. Efter krigen emigrerede Hans Horn til Danmark, hvor han først i en sen alder og efter mange år satte ord på sine oplevelser.

Erindringerne blev siden samlet op af forfatter og journalist Tom Buk-Swienty. I 2017 udkom hans anmelderroste roman Det Ensomme Hjerte. Det er en bog, der skildrer livet om en mand, der ofte tilpassede sig frem for at kæmpe – og som flere gange følte sig som en kryster på grund af det. Det er en fortælling om en helt almindelig mand, der prøvede at overleve i en ufattelig verden af kaos og død.

Teatret Møllens Ole Sørensen, Ane Hovby og Thomas C. Rønne lægger stemme og krop til Horn og hans børn samt til de mange skæbner, han mødte på sin utrolige rejse. Desuden medvirker et klassisk strygeensemble, som leverer forestillingens musikalske univers live på scenen.

Foto: Søren Hasselgaard Skaaning

Forfatter

Related posts

Top