Corona udsætter royalt besøg i Thy

Kongehuset har i samråd med Thisted Kommune valgt at udsætte Dronning Margrethes besøg den 31. august.

Dermed kommer Kongeskibet Dannebrog med regenten ombord ikke til at lægge til kaj i Hanstholm Havn. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

– Vi har i Thisted Kommune løbende været i dialog med Kongehuset om det planlagte besøg. Den usikkerhed der fortsat er forbundet med corona-situationen gør, at vi ikke vil kunne gennemføre et besøg, fortæller borgmester Ulla Vestergaard.

– I stedet vil vi glæde os til 2021, hvor Dannebrog anløber Hanstholm Havn og vi for alvor kan holde en folkefest med Dronningen som omdrejningspunkt, lyder det fra borgmesteren.

Planerne kan genbruges i 2021
Planlægningen af det kongelige besøg har indtil nu været i fuld gang, på trods af corona-situationen. Men planlægningsarbejdet er ikke spildt, da mange af de oprindelige planer og besøgssteder kan tages op igen i 2021.

– Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kan få lov at gennemføre Dronningens besøg som planlagt, men situationen taget i betragtning, er det den rigtige beslutning. Vi går pragmatisk til værks og gemmer alle planerne, sådan at vi nemt og hurtigt kan starte planlægning op igen til næste år, fortæller Susanne T. Meisner, sekretariatschef og tovholder for gruppen, som arbejder med at planlægge Dronningens besøg i Thy.

Arkivfoto: Lars Dahl

Forfatter

Related posts

Top