Corona på Mors: – Vi står i en alvorlig situation

Torben Gregersen, direktør for Børn og Kultur i Morsø Kommune, bekræfter at man i kommunen er bekendt med, at der hen over weekenden har været afholdt en række sociale arrangementer, som flere elever fra de tre nu hjemsendte årgange på Dueholmskolen har deltaget i.

På den baggrund har Morsø Kommune sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed vurderet, at der ikke er fuldt ud styr på smittekæderne:

-Kombineret med, at vi har fået af vide, at en stor del af de smittede på Mors er mink-relateret smitte, så har vi sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed vurderet, at det er en nødvendig beslutning, siger Torben Gregersen med henvisning til, at alle elever på 7., 8. 0g 9. årgang på Dueholmskolen i går blev sendt hjem.

Antal smittede vil stige yderligere
Igår oplyste Morsø Kommune i en pressemeddelelse, at man forventede yderligere stigninger i antallet af coronasmittede morsingboer den kommende tid:

– Det seneste stykke tid er smittetrykket steget på Mors, og vi er nu næsthårdest ramt i Region Nordjylland (Jf. tirsdagens tal fra Statens Serum Institut, red.). Da vi samtidig ikke har et klart overblik over smittekæderne, så har Styrelsen for Patientsikkerhed oplyst os, at vi skal forvente, at smittetallet vil stige yderligere, lyder det i dag fra Torben Gregersen, der kommer med en opfordring til øboerne:

– Jeg vil gerne opfordre til, at alle har lidt større opmærksomhed i den kommende tid. Det handler ikke om, at vi skal udskamme de unge eller forældrene, men at vi står i en alvorlig situation, som vi sammen skal løse. Derfor håber jeg, at alle vil være med til at tage ansvar, så vi får begrænset de sociale aktiviteter i en periode. Dermed kan vi hurtigere få styr på det igen og komme tilbage til en forholdsvis normal hverdag.

LÆS OGSÅ:

Mor står frem efter fest: – Det var måske en forkert beslutning

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top