Cold Hawaii melder klar til surf- & filmfestival

Der bliver fuld fart over feltet i Klitmøller den kommende weekend – både på bølgerne, hvor der afvikles anden afdeling af DM i surf, men også land hvor den årlige Cold Hawaii Surf & Film Festival løber af stablen.

Det hele starter fredag eftermiddag kl. 16.00 med Soft-Top Masters, Det uofficielle DM i Soft-Top Surfing. Alle kan deltage, og starten foregår foran WestWind.

Verdenspremiere og surf-awards
Fredag byder også på verdenspremieren på den nye film ”Skagerrak” om Casper Steinfaths vilde ridt fra Hirtshals til Kristiansand på surfbræt. Premieren foregår i Kino 1-2-3 i Thisted, og er total udsolgt.

For dem der ikke har fået billet, er der masser af hygge i Kassehuset, hvor de første Danish Surf Awards nogensinde uddeles fredag aften. Det sker ved en stor ceremoni, og vinderne er kåret af surfmiljøet selv. Der er afgivet flere end 7.500 stemmer.

Når priserne er uddelt, vil lokale KRAIN gå på scenen og få taget til at løfte sig på Kassehuset, hvor også aalborgensiske The Florines og DJ vil sørge for underholdningen.

DM i surf, strandrensning og filmpriser
Lørdag formiddag kl. 10.00 afholdes den traditionelle Trash-Art Competition, hvor stranden i Klitmøller først renses, og hvor børnene herefter laver kunst ud af det indsamlede affald. Der er priser til de bedste, og det er gratis af deltage.

Dansk Surf- & Rafting Forbund afholder andet stop på Danish Surf Tour – det officielle DM i Surf, hvor der dystes om vigtige point, og hvor landets surf elite – heraf rigtigt mange lokale surfere – kan opleves på vandet. På vandet kan man blandt andre følge den regerende Danmarksmester Oliver Hartkopp fra Klitmøller, der i år får konkurrence fra blandt andre NASA-surferne Mikkel Jensen, Robert Storm Rasmussen og flere andre.

Lørdag aften skal vinderne af selve filmfestivalen findes. Tre ud af 12 film er i finalen, hvor er dommerkomite samt publikum afgør, hvem der kommer til at løbe med den prestigefyldte hovedpris. Sidste år vandt et norsk/svensk/dansk filmprojekt med Klitmøller-surferen Oliver Hartkopp i front.

Filmfestivalen har fået så stor international bevågenhed, at man viser tre andre film i forbindelse med prisoverrækkelsen. Det sker for at markere et skifte, hvor man fra næste år åbner op for film, der er produceret overalt i verden i modsætning til i dag, hvor filmene skal være filmet i Skandinavien.

Forfatter

Related posts

Top