Film om Steinfath’s Skagerrak-togt får verdenspremiere i Thy

For præcis et år siden lykkedes det for den 25-årige Stand Up Padler fra Klitmøller, Casper Steinfath, at padle fra Hirtshals til Kristiansand i Norge som den første i verden.

Nu er dokumentarfilmen, der går bag om Skagerrak-toget, færdigklippet, og Casper Steinfath glæder sig til at se rejsen genfortalt på det store lærred sammen med sin hjemegn i Thy, når den får premiere i Thisted fredag 3. maj.

– Jeg får de vildeste sommerfugle i maven bare ved at tænke på, at min familie, mine venner og resten af Thy kan se filmen for første gang sammen med mig. Jeg er stolt over, at den får premiere i Thy, for filmen betyder så meget for mig. Jeg er virkelig spændt på at genopleve den magiske stemning og de mange vilde følelser fra turen, siger Casper Steinfath.

Filmen, der meget naturligt har fået navnet ‘Skagerrak’, får gallapremiere i Kino 1-2-3 i Thisted, som også vil vise filmen i en periode efter premieredagen. Det er producenten, Outwest Production, der sammen med den hastigt voksende Cold Hawaii Surf & Film Festival, inviterer til premieren, hvor biografen har ryddet to sale til anledningen.

Filmen skal inspirere andre
Filmen er ikke en typisk sportsdokumentar, der fokuserer på medaljer og sejre. I filmen følger vi Casper Steinfath helt tæt i tiden mellem det første, mislykkede forsøg på at krydse Skagerrak i 2017 og til det succesfulde togt den 18. marts sidste år.

Foto: Lars Gothe

Kameraet er den berømte flue på væggen, der viser Casper Steinfaths kamp mod sig selv, om at bede om hjælp, om at tvivle og om at følge sin drøm uanset omkostningerne.

– Jeg håber, at folk får noget med hjem – uanset om de er surfere eller ej. Jeg tog afsted for at padle til Norge – men jeg kom hjem med bevidstheden om, at jeg kun kan opnå store ting i mit liv, når jeg tør bede om hjælp. Jeg håber, at filmen kan inspirere andre til at sætte sig mål, der passer til folks eget liv, siger Casper Steinfath.

Premieren på filmen bliver en del af Cold Hawaii Surf & Film Festival, der på få år er vokset fra en lille lokal begivenhed for surferne i Thy til et event, som surfere fra hele Nordeuropa drager til.

I spidsen for Cold Hawaii Surf & Film Festival står Alicja Cupial

– Vi er beæret over, at “Skagerrak” har premiere under festivalen. Festivalen har aldrig handlet om palmetræer og bikinier, men har fokuseret på den mere rå side af surfing. Casper har med sin paddletur over Skagerrak rykket grænserne for hvad man opnå på et surfboard. Vi er blæst bagover af Caspers præstation og kan slet ikke vente til at dele denne oplevelse med vores festivalgæster, siger Alicja Cupial.

Cold Hawaii Surf & Film Festival afvikles den 3. og 4. maj 2019.

Foto: Fredrik Clement

Forfatter

Related posts

Top