– Brovagter/livsnerven mellem Mors og Thy

Læserbrev af
Hans Ejner Bertelsen (V), borgmester i Morsø Kommune

Jeg har på første hånd – siden 2016 – fulgt sagen om automatisering af Vildsundbroen tæt. Jeg var fra starten stærkt bekymret over, at det kunne betyde en serviceforringelse og skabe utryghed for thy- og morsingboerne.

Efter lidt tilløb fik jeg overbevist mit parti på Christiansborg om, at det ikke var nogen let sag. Beslutningen blev til min tilfredshed udskudt, hvilket bl.a. skyldtes, at Torsten Schack Pedersen lyttede til min bekymring. Han kunne se, at sagen var problematisk.

Jeg var dengang tilbage i 2016 glad for, at også Simon Kollerup bakkede op om det problematiske i automatiseringen med bl.a. følgende udtalelser:

“Bl.a. at vi kan risikere, at den gamle mekaniske bro kan opleve problemer med broklappen, hvilket sker i ny og næ, og sådan noget kræver altså en rask mand, som hopper ned til tandhjulene og fikser problemet. Det kan man ikke klikke på en mus i København og ordne. Grundlæggende er jeg bekymret for vores lokale tryghed, hvis livsvigtige ambulancekørsler ikke kan krydse broen bare en eneste gang, så vil en automatisering jo være utilgivelig.”

Vi så for kort tid siden, at broen ikke bare passer sig selv, og at klappen kan falde ned. Jeg er meget uforstående overfor, at Regeringen nu vil gennemføre en automatisering af broen.

Sammen med fire borgmesterkollegaer havde jeg forleden et møde med trafikminister Benny Engelbrecht. Det har været meget svært at få et møde i stand, men vi lykkedes dog med at få adgang til ministeren på et kort digitalt møde. På mødet lykkedes det ikke at skabe forståelse for vore bekymringer, og samtlige vore argumenter blev afvist af ministeren.

Nu håber jeg, at Simon Kollerup mener det samme i dag som i 2016,og at han og andre lokalt valgte folketingsmedlemmer vil arbejde lige så ihærdigt som Torsten Schack Pedersen for at få omstødt beslutningen.

Forfatter

Related posts

Top