Borgmester om genåbning: – Regeringen har ikke valgt den bedste måde

I næste uge genåbner landets skoler og daginstitutioner i en form for nødberedskab i forlængelse af regeringens planer for en langsom, kontrolleret genåbning af Danmark.

Men det er ikke med Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsen’s (V) gode vilje:

– Jeg mener ikke, at regeringen har truffet den bedste beslutning og valgt den bedste måde at starte genåbningen af landet på, siger han og tilføjer:

– Men vi følger naturligvis de retningslinjer der udstikkes.

På Mors genåbnes skoler, børnehaver og dagplejen løbende i næste uge startende med Børnehuset Majgaard, Nordmors Børnegård og Erslev Skole.

Forventer at nogle bliver smittede
Selvom Hans Ejner Bertelsen altså er uenig med regeringens løsning siger han, at han ikke mener, at forældrene har grund til at være bekymrede – men at han samtidig forstår bekymringen:

– Jeg var selv bekymret efter pressemødet, hvor åbningen blev fremlagt. Men efter at vi har arbejdet med opgaven og fundet gode løsninger, er min bekymring meget meget lille, fortæller han og fortsætter:

– Jeg mener, at vi alle kan være trygge ved den model vi på Mors har valgt, men vi må også forvente at der er en mulighed for at nogle smittes. Her må vi stole på, at regeringen har truffet beslutningen ud fra en sundhedsfaglig vurdering.

Borgmesteren roser både de ledere og medarbejdere, som i disse dage arbejder hårdt og målrettet for at sikre den bedst mulige åbning i ugen efter påske.

– Det sværeste har været at finde modellen og metoderne der er praktisk mulige, så genåbningen kan gennemføres efter de retningslinjer der foreligger, slutter borgmesteren.

LÆS OGSÅ:

Sådan genåbnes skoler og dagtilbud på Mors

Foto: Morsø Kommune

 

Forfatter

Related posts

Top