Borgmester kendte til hemmelig aftale

Morsø Kommunes borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) har i næsten et år haft kendskab til den krænkelsessag i kommunalbestyrelsen, som i weekenden så dagens lys.

Til Nordjyske beskriver Pia Storm (S), at hun i flere år har følt sig seksuelt krænket af viceborgmester Viggo Vangsgaard, som indtil november sidste år var partifælle med Pia Storm.

Ifølge flere medier, blev der derfor underskrevet en aftale om, at Viggo Vangsgaard skulle melde sig ud af partiet, på baggrund af tilnærmelserne. Men efter, at sagen er kommen frem i medierne er forklaringen fra Viggo Vangsgaard nu, at han ikke til fulde har været klar over, hvad han skrev under på. Viggo Vangsgaard har ifølge ham selv skrevet under på, at han forlod partiet for at undgå internt uro i partiet.

Han overvejer nu, om han skal rejse en injuriesag, idet han afviser alle beskyldningerne.

Borgmester Hans Ejner Bertelsen fortæller til TV Midtvest, at han blev orienteret om den skriftlige aftale mellem Viggo Vangsgaard og Pia Storm:

– Det blev kraftigt betonet, at sagen var lukket, og at jeg skulle behandle den med streng fortrolighed. Det har jeg selvfølgelig gjort, udtaler han og understreger, at han er ked af, hvis der er nogen, der har følt sig forulempet:

– Det har faktisk været min opfattelse, at vi havde en god tone og omgang med hinanden, siger borgmesteren til tv-stationen.

Sagerne om seksuelle krænkelser begyndte for alvor at rulle herhjemme, da tv-værten Sofie Linde stod frem og fortalte, hvordan hun var blevet udsat for seksuelle krænkelser. Efterfølgende har Hans Ejner Bertelsen understreget over for medlemmerne af byrådet, at de skal henvende sig til ham eller kommunaldirektøren, hvis de oplever det mindste.

LÆS OGSÅ:

Byrådsmedlem anklager viceborgmester for sexchikane

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top