Blomsterfrø revet væk: Thy får 17 hektar med vilde blomster

Samarbejdet mellem Thisted Kommune og Landbo Thy om etablering af blomsterstriber er en overvældende succes. Intet mindre.

Det skriver Thisted Kommune på sin hjemmeside.

Konkret henvises der til ordningen, hvor kommunen og Landbo Thy samarbejder om at øge biodiversiteten med indkøb og distribution af frø til blomster- og faunastriber.

– Vi havde 60 kilo sidste år. Nu har vi indkøbt 170 kilo blomsterfrø, men der er forudbestilt til 203 kilo. Folk har været hurtige, siger Henny Bjerregaard, afdelingen for Planter og Miljø, Landbo Thy.

I alt er 207 skrevet op til modtagelse af frøportioner på alt fra 25 gram til fire kilo. Og der er udsolgt nu, to uger før fristen.

– Jeg vil nu gennemgå bestillingerne og se, om jeg kan pille lidt fra nogen af dem, der har bestilt meget, men jeg kan ikke love, at alle får, siger Henny Bjerregaard, der efter 9. april får en opgave med at veje alle portionerne af.

Svarer til 17 fodboldbaner
Thisted Kommune havde i første omgang afsat 30.000 kroner til indkøb af frø, men da bestillingerne rullede ind, blev det aftalt, at Thisted Kommune bidrog med yderligere 15.000 kroner, og Landbo Thy puttede 15.000 kroner i kassen.

Der er også indkøbt 150 kilo økovildtfrø, og dem er der stadig et lager af.

Til 1000 kvadratmeter skal der bruges 1 kilo frø, og det vil sige, at Thisted Kommune som følge af ordningen vil få 17 hektar blomsterstriber, svarende til 17 fodboldbaner – foruden 15 hektar med økovildtfrø.

Men det er ikke kun landbrugets interesseorganisation, der er med i det lokale samarbejde om at sprede frø til glæde for forbipasserende og til gavn for dyrelivet.

De lokale afdelinger af Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Jægerforbund og Dansk Biavlerforening er med i samarbejdet, hvilket har resulteret i, at der foruden blomsterstriber også er planlagt faunastriber, der langs læhegn og diger kan være med til at forbedre levevilkårene for vildtet.

Foto: Landbo Thy

Forfatter

Related posts

Top