Besøgsforbud på plejehjem og afklaringscenter ophæves

Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver besøgsforbuddet på plejehjem og på Morsø Afklaringscenter efter den seneste tids positive udvikling af smittetrykket på Mors.

Besøgsforbuddet har været gældende siden 16. november, hvor det herefter kun har været muligt for en udvalgt pårørende at komme på besøg. Fra dags dato ophæver Styrelsen for Patientsikkerhed altså besøgsforbuddet, så det nu er muligt for alle at besøge plejehjem på Mors samt Morsø Afklaringscenter, hvis man aftaler tid og overholder gældende retningslinjer.

– Det er en svær tid for alle involverede, og vi er glade for at livet bliver lidt lettere for borgere og besøgende. Jeg er også meget stolt af vores medarbejderes handlekraft og af morsingboernes villighed til at få smitten under kontrol. Det er godt klaret. Nu gælder det om at holde fast i de gode vaner, fortæller Henrik René Christensen, direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Morsø Kommune.

Ønsker man, at besøge plejehjem eller Morsø Afklaringscenter er der følgende retningslinjer:

  • Besøg skal aftales – ring på forhånd og aftal tid
  • Brug mundbind eller visir – kan tages af, hvis man sidder ned og holder 2 meters afstand
  • Sprit hænder – ved ankomst
  • Hold afstand – minimum 2 meter

Da besøgsforbuddet blev indført, lå incidenstallet på ca. 84 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere og der var risiko for minkrelateret smitte. Incidenstallet var den 3. december nede på ca. 74 pr. 100.000 indbyggere, og der er ikke længere risiko for minkrelaterede smitte.

Derudover ser det ud til, at smittetrykket fortsætter med at dale på Mors.

– Selvom vi åbner for besøg igen, så betyder det ikke, at vi kan slappe af i forhold til at følge retningslinjerne. Smittetrykket i Danmark er stadigvæk højt, og vi skal alle gøre vores til at holde smitten så meget nede som muligt. Det skylder vi hinanden og især vores ældre borgere, fortæller Henrik René Christensen.

Forfatter

Related posts

Top