Bekymret Mors-borgmester: Coronaen viser sit grimme ansigt

500 elever fra de ældste årgange på Dueholmskolen er blevet sendt hjem og både Nordmors Børnegård og Sydmors Skole & Børnehus er lukket ned på grund af coronavirus på Mors. Derudover har flere lokale håndboldklubber midlertidigt lukket ned for aktiviteten.

På borgmesterkontoret i Nykøbing sidder borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) og følger med i udviklingen:

– Det er selvfølgelig bekymrende, at coronaen viser sit grimme ansigt på Mors i stigende omfang. Jeg er dog fortrøstningsfuld, da vi har set at smitten klinger af i resten af Nordjylland og forventer at vi vil se det samme her i kommunen, siger han.

Som borgmesteren ganske rigtigt er smittetrykket i de omkringliggende kommuner til Mors for nedadgående:

– Men det ændrer ikke ved, at vi stadig skal være meget påpasselige og overholde de retningslinjer som foreligger.

Det såkaldte incidenstal (antal smittede pr. 100.000 indbyggere) ligger ingen steder under sundhedsmyndighedernes bekymringsgrænser på 20. På Mors er incidenstallet jf. onsdagens tal fra Statens Serum Institut 118,7. I Thisted, Skive, Struer og Lemvig kommuner er tallene hhv. 131,4 – 48,1 – 193,6 og 233,5.

Hans Ejner Bertelsen opfordrer derfor til fortsat at bruge den sunde fornuft lige så meget, som vi bruger håndsprit:

– Tænk over, hvad der er nødvendigt at deltage i og hvad der kan vente, til vi har styr på coronaen og til at smittetrykket er væsentligt mindre. Vi skal absolut ikke udskamme nogen, men opfordre til, at vi alle er ansvarlige og passer på os selv og hverandre, slutter borgmesteren.

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top