Bekymrede borgere kontaktede kommunen: – Er det fup?

Både borgere og foreninger modtog i weekenden en eller flere mails fra systemet Conventus. Mailen indeholdt information om videre opbevaring af personoplysninger.

Flere borgere kontaktede i den forbindelse Thisted Kommune og spurgte til, om det elektroniske brev i indbakken var et forsøg på at stjæle personfølsomme oplysninger fra borgen. Men mailen er ganske uskadelig.

– Mailen er ikke farlig, spam eller phishing. Det er Thisted Kommunes samarbejdspartner Conventus, som vi bruger til registrering af foreninger og foreninger bruger til registrering af medlemmer, der har udsendt mailen. Thisted Kommune bruger ligeledes Conventus ved tilmelding til kurser på kultur- og fritidsområdet samt billetsalg til Thy Awards, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Mailens formål er at underrette indehavere af inaktive profiler om, at de vil blive slettet fra systemet. Hvis du har modtaget mailen, er det fordi din profil har været inaktiv i længere tid. Hvis du ikke ønsker, at oplysningerne skal slettes, skal du gøre det via Conventus’s hjemmeside eller det link, som står i mailen.

I erkendelse af, at flere har troet at der var tale om en mail der havde til hensigt at lokke personfølsomme oplysninger ud af modtageren, har Thisted Kommune nu taget kontakt til Conventus med henblik på en fremadrettet løsning der ikke virker så mistænkelig.

Forfatter

Related posts

Top