Anmelderrost forestilling på Limfjordsteatret

Limfjordsteatret får besøg af den anmelderroste forestilling ”Det begynder at blive koldt om fødderne”

– Jeg skal dø én dag. Alle andre dage vil jeg gerne leve.

Sådan siger Hans Rønne i sin både morsomme, tankevækkende og anmelderroste monolog om livet og døden, som 7. og 8. oktober gæster Limfjordsteatret i Nykøbing.

En enmandsrejse mod døden, og en rørende fortælling om at forstå den – døden altså – og forsone sig med tanken om, at den dagligt rykker et skridt nærmere. Med en Hausgaardsk lune og galgenhumor forsøger han at finde mening med det hele. Han har haft et lykkeligt liv, været forskånet for alvorlig sygdom, men har på få år mistet tre gode venner. Ubehaget kommer snigende – og han begynder at få kolde fødder. Helt bogstavelig talt.

Forestillingen er sat i scene af Lars Knutzon, Hans Rønnes kone og faste samarbejdspartner gennem en menneskealder, Gitta Bastrup, står bag den enkle scenografi – og anmelderne har været begejstrede.

Forestillingen vises først onsdag aften – og dernæst torsdag formiddag kl. 11. Som et forsøg viser Limfjordsteatret mange af sæsonens forestillinger både aften og formiddag.

– Mange – ikke mindst seniorerne – synes, det er dejligt med en tidlig forestilling, hvor man også har mulighed for at hygge sig i caféen og få en ”eftersnak” med kunstnerne efter forestillingen, siger teaterleder Gitta Malling og tilføjer, at Hans Rønne om torsdagen er klar til at fortælle om sine tanker bag forestillingen.

Gitta Malling fortæller, at teatret har taget mange foranstaltninger for at gøre det trygt for både børn og voksne at komme der.

– Vi har fjernet hver anden stol i salen, så man sidder med god afstand. Vi spritter af både før og efter forestillinger, og bærer mundbind i foyer- og caféområdet, indtil man har fundet sig en plads ved et bord. Så vi håber meget, folk vil opleve, at det er trygt at gå i teatret, siger Gitta Malling.

 

Forfatter

Related posts

Top