Thyboerne har taget brevstemning til sig

Da fristen for at brevstemme til onsdagens folkeafstemning om EU-forsvarsforbeholdet udløb i lørdags, havde 1556 thyboer gjort brug af muligheden.

Det er dobbelt så mange end ved den seneste folkeafstemning i 2015. Gitte Frøkjær Pedersen, der er leder af Borgerservice i Thisted Kommune, tror der er flere årsager til, at mange thyboer har taget muligheden for at brevstemme til sig:

– Vi har haft stor hjælp i år af bibliotekerne, som hovedsageligt har håndteret alle vores brevstemmer sammen med valgbussen, som har kørt rundt i Thy, fortæller hun.

Samtidig tror hun, at erfaringen fra kommunalvalget i efteråret, hvor der var mange coronarestriktioner har fået mange til at indse, hvor simpelt det faktisk er at brevstemme.

Hvis først skal stemme i dag ved på traditionel vis at sætte sit kryds på det lokale valgsted er det vigtigt, at man på sit valgkort dobbelttjekker hvilket valgsted man er tilknyttet. Siden  kommunalvalget i november sidste år har kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune nemlig besluttet at ændre antallet af valgsteder.

Det betyder, at der ved folkeafstemningen den 1. juni 2022 – og ved andre valg i fremtiden – vil være 15 valg-steder.

Forfatter

Related posts

Top