Dialog om flere testmuligheder på Mors

– Vi er i tæt dialog med sundhedsmyndighederne og følger alle anbefalinger.

Sådan siger Rasmus Andreasen fra Morsø Kommunes kommunikationsafdeling om den seneste tids stigning i antallet af coronatilfælde på Mors.

Men selvom den kommunale beredskabsgruppe er opmærksom på udviklingen, så er det sundhedsmyndighederne, der fastsætter grænserne for incidenstal og udarbejder en tiltags-model, som Morsø Kommune så følger. Det gør myndighederne ud fra en samlet vurdering og ikke kun ud fra et specifikt tal.

– Til forskel fra sidste år, så har vi i øjeblikket ikke de samme muligheder for at lukke skoleklasser og indføre hjemmeundervisning. Det er kun Styrelsen for Patientsikkerhed, som kan indføre det, fastslår Rasmus Andreasen.

Han tilføjer, at man fra kommunal side løbende vurderer de arrangementer og tiltag, som kommunen selv står for -herunder om de eventuelt skal tilpasses, udskydes eller aflyses i lyset af den seneste udvikling. I slutningen af måneden skal der efter planen afholdes Frivilligfest i Sparekassen Thy Arena Mors. Om festen bliver aflyst som følge af den aktuelle smittesituation tager beredskabsgruppen stilling til i starten af næste uge.

Ligesom det er tilfældet i Thisted Kommune vurder Rasmus Andreasen ikke, at tirsdagens valg til kommuner og regioner kommer til at betyde store stigninger i smittetallene de kommende dage.

– Det er ikke vores forventning at valget kommer til at præge corona-udviklingen. Der var gjort mange tiltag for at minimere smitterisikoen, og vi oplevede, at folk generelt var gode til passe på hinanden, fortæller han.

Morsø Kommune opfordrer på det kraftigste til, at alle er ekstra opmærksomme på at holde afstand, spritte af og løbende lade sig teste.

– Vi er før lykkedes med at bryde smittekæderne, og det kan vi gøre igen, lyder det fra Rasmus Andreasen, der tilføjer, at man er i tæt dialog med Region Nordjylland om at etablere endnu flere testmuligheder:

– Det forventer vi snart bliver muligt, slutter han.

LÆS OGSÅ:

Thisted Kommune følger coronaudviklingen tæt

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter

Related posts

Top