43-årige Mark har fået papir på kompetencerne

43-årige Mark Hartmann Petersen fra Thisted er netop blevet udlært som personvognsmekaniker fra EUC Nordvest.

Dermed har han endelig fået papir på sine kompetencer fra den branche, han har været en del af siden, han var en lille dreng. Det er noget, der giver både stolthed og tryghed.

Mark Hartmann Petersen har skruet i biler siden han var en lille dreng, og han har aldrig været i tvivl om, at livet som personvognsmekaniker var lige ham. Således startede han også på uddannelsen til personvognsmekaniker tilbage i 90’erne, men desværre blev fristelsen til at kunne tjene hurtige penge som ufaglært for stor, så han valgte at springe fra uddannelsen igen. Et valg, han har fortrudt mange gange siden.

I årene siden da, har han altid været beskæftiget inden for branchen – nogle gange sideløbende med andre jobs, andre gange fuldtidsbeskæftiget, ligesom han i en periode har været selvstændig med eget værksted i Brovst.

I takt med at alderen har sneget sig opad, er ønsket om at få papir på sine kompetencer dog vokset hos thyboen.

– Jeg bliver jo ikke yngre, og skal jeg stå stærkt i forhold til fremtidige jobs, tænker jeg, at det er godt at have papir på det, jeg kan og er god til, lyder det fra Mark Hartmann Petersen.

Konstitueret uddannelseschef Torben Ladefoged fra EUC Nordvest er enig i, at man som faglært står stærkere, og at vejen til opkvalificering fra ufaglært til faglært slet ikke er så kompliceret.

– Hvis man allerede har erfaring fra branchen og har oparbejdet gode kompetencer inden for sit felt, kan man få merit, så man kan gennemføre sin uddannelse på relativt kort tid. Samtidig får man jo som voksenlærling løn under uddannelsen, så det ikke presser økonomien. Og vi står jo klar til at klare alt det praktiske med kompetenceafklaring, merit og sammensætning af uddannelsesforløbet, så det bliver så enkelt og overskueligt for eleven, som muligt. Det er bare at kontakte os – så skal vi nok få lagt en god plan, lover Torben Ladefoged.

Mark Hartmann Petersen fik lavet en realkompetencevurdering og fik med udgangspunkt i den sammensat et mesterlære-forløb af ca. et halvt års varighed, hvor han sideløbende med sit arbejde tog dansk, engelsk, fysik og matematik på 10.klasse-niveau samt fik fulgt op på øvrige ting, som han følte, han manglede, før han kunne starte på hovedforløbet.

– Herefter fik jeg med merit et meget forkortet hovedforløb på blot 9 ½ måned, fortæller Mark Hartmann Petersen, der har været i voksenlære hos Knud Andersen Leopardvejens Auto.

Forfatter

Related posts

Top