3 ud af 10 drømmer om et nyt job

Går du og drømmer om nye arbejdsopgaver, nye kolleger og en ny chef? -Hvis ja, så er du ikke alene.

Tre ud af ti nordjyder drømmer nemlig om nyt job i 2019 – for at udfordre os selv og prøve noget andet. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra HK.

Men selv om ambitionerne og drømmene er store, så er selvtiliden tilsvarende lille. Vi tvivler nemlig ofte så meget på vores egne evner, at det ender med at holde os tilbage.

I undersøgelsen svarer 20 procent af nordjyderne, at de aldrig fremhæver sig selv på en positiv måde over for deres kolleger på arbejdspladsen. Kun 3 procent gør det på daglig basis, 6 procent på ugentlig basis og 11 procent på månedlig basis. 38 procent fremhæver sig selv positivt på arbejdspladsen et par gange om året eller sjældnere.

Det er en tendens, man tydeligt genkender hos HKs vejledningslinje, karrieretelefonen:

– Vi får hver dag opkald fra danskere, der har brug for hjælp til at formulere og vurdere deres faglige kompetencer. Et af problemerne er, at mange oplever det som grænseoverskridende at sætte ord på, hvad de er gode til, fordi de er bange for at komme til at prale. Det er ærgerligt. For jo bedre du er til at tale positivt om dig selv, jo bedre muligheder har du i dit arbejdsliv. Det gælder både i jobsøgningen såvel som i danskernes nuværende job, siger Louise Theil, karriererådgiver hos HK.

Fem gode råd til din jobsøgning

1. Sæt ord på hvad du kan
Lav en kompetenceafklaring, så du får et overblik over alt det, du kan. Du starter med at beskrive hvilke opgaver, du kan udføre fra både nuværende og tidligere jobs. For hver opgave skal du skrive, hvad du kan og gør for at udføre netop den opgave. Det hjælper dig til at sætte ord på dine kompetencer.

2. Sæt ord på hvad du vil  
Hvad har du lyst til? Det kan være svært for mange at beskrive, fordi der er så mange muligheder på dagens jobmarked. Skriv derfor ned hvilke opgaver og roller på nuværende og tidligere arbejdspladser, som giver dig glæde og energi, og brug det som afsæt for at identificere, hvad du vil i dit næste job.

3. Analyser jobbet og virksomheden
For at kunne sætte dine kompetencer og præferencer i spil, skal du sætte dig godt ind i arbejdsgiveren og virksomhedens behov. Lav grundig research og find ud af, hvad virksomheden har brug for, og hvilke udfordringer de står overfor. Den viden skal du bruge til at identificere og sætte ord på, hvordan netop du kan bidrage til dette.

4. Målret dit ansøgningsmateriale
Både din ansøgning og dit CV skal målrettes og tilpasses til hvert eneste job, du søger. Mange har en tendens til at tænke, at CV’et er noget, man vedhæfter sin ansøgning. Men det går ikke. Du skal sikre, at den information, du fremhæver i dit CV og ansøgning er relevant for den stilling, du søger. Det betyder også, at du skal fjerne den information, som ikke matcher stillingen hos din kommende arbejdsgiver.

5. Brug dit netværk 
Når du søger job, skal du opsøge og tale med mennesker, som har viden om det job eller den branche, du søger job i. Jo mere viden du har, jo flere muligheder vil du få øje på og jo heldigere bliver du til at lande dit næste job. Men husk, at du ikke skal bruge dit netværk til at skaffe dig dit næste job. Det er en fejl, som mange begår. Det er de færreste i dit netværk, der står med et job på hånden, som de kan give dig. Du skal derfor bruge dit netværk til at anskaffe viden, så du er klædt godt på.

Kilde: HK

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top